NB I

Paco Gallardo történelmet írna

Második spanyolként érkezett Diósgyőrbe Paco Gallardo, aki a felkészülési meccseken bizonyította, méltó társa lehet José Luquénak.

– Mikor tudta meg, és milyen érzésekkel fogadta, hogy a DVTK érdeklődik ön iránt?
– Körülbelül két hónapja vetődött fel először a Diósgyőr neve. Érdekesnek találtam, ugyanakkor kihívásnak éreztem, hogy lehetőségem lenne Magyarországon játszani. Először a magyar futballról, a DVTK-ról próbáltam minél több információt összegyűjteni, amiben José Luque nagy segítségemre volt, ezután örömmel mondtam igent – nyilatkozta a klub hivatalos honlapjának.

– Miért akar egy spanyol játékos Magyarországon játszani?
– Ezt sokan nem értették Spanyolországban sem, de ez számomra egy kihívás. Szerettem volna országot váltani, kipróbálni magam más környezetben is, így kapóra jött ez a lehetőség. Azt szeretném, ha velem a soraiban a DVTK történelmet írna, és ha pályafutásom legsikeresebb és életem legboldogabb korszaka előtt állnék. Szeretnék megtanulni angolul és magyarul is, hogy minél gördülékenyebben menjenek a dolgok és ne hátráltasson a kommunikáció semmiben.

– Hogyan sikerült a beilleszkedés Diósgyőrben?
– Jó döntés volt, hogy a DVTK-t választottam, mert azonnal befogadtak. Hálás vagyok a társaknak és a szurkolóknak a fogadtatásért.

– Milyen erős csapatnak ismerte meg a DVTK-t?
– Nem ismerem a magyar bajnokságot, de bízom benne, hogy meghatározó csapat lesz a DVTK. És hogy hol végezne a Diósgyőr Spanyolországban? Erre a kérdésre térjünk vissza a téli szünetben, két hét után nem lehet megítélni.

Olvasói sztorik