NB I

Kettős vereséggel búcsúzott a Győr

A magyar bajnokcsapat 2-1-re kikapott az izraeli Maccabi Tel-Aviv otthonában a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Völgyi Dániel és Pátkai Máté sérülés miatt hiányzott az ETO keretéből, de az első meccshez képest Koltai Tamás, Svec és Kink is kimaradt a kezdőből. Pintér Attila vezetőedző eltiltás miatt ezúttal sem ülhetett a kispadon. A túloldalon is volt változás, hiszen Rade Prica sérülése miatt a kispadra szorult. Érdekesség, hogy a hírek szerint a meccsre minden jegy elkelt.

A várakozásoknak megfelelően hazai támadásokkal indult a meccs. A harmadik percben Altman lövését védte vetődve Kamenár. A kilencedik percben Wolfe hajszálpontos beadására Andrics érkezett középen, de nagy helyzetben a kapu fölé fejelt. Kisvártatva Dinjar szabadrúgása is gólt hozhatott volna, de az egyik izraeliről kipattant a labda.

A másik oldalon egy gyors, pontos támadást les miatt megállított a játékvezető, akinek nem volt igaza… A 16. percben Kamenár védte szinte hihetetlen bravúrral Ben Haim lövését, majd a szöglet után Jicaki fejelt a kapu mellé. A 24. percben Takács Ákos gyenge hazaadása után Kamenár kivetődve, lábbal mentett Altman elől. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Maccabi: Ben Haim lefutotta Dinjart, majd a tizenhatosra belépve tanári mozdulattal a hálóba lőtt (1-0).

A gól után sem változott a játék képe: 31. percben Alberman, egy perc múlva pedig Altman veszélyes lövését védte Kamenár, majd Radi fejelte egy méterre az üres kaputól, de mellé szállt a labda. Kisvártatva újra Radi próbálkozhatott, de az Alberman lövése után kipattanó labdát nem tudta értékesíteni. A 38. perben Altman hibázott nagy ziccerben, úgyhogy több gól nem született az első félidőben, pedig ha a sokkal gyorsabb hazaiak a szünetben 4-0-ra vezettek volna, a győriek akkor sem szólhatnának egy szót sem.

A második felvonás kezdetén is ugyanolyan volt a játék, mint korábban: az izraeliek domináltak és irányítottak. Az 51. percben Strestík mentett fejjel Altman szabadrúgása után, majd Jeini találta el a kapufát a szöglet után. A 61. percben Alberman lövését védte Kamenár, aki nem sokkal később Jicaki közeli bombáját is hárította, a kipattanót pedig Ben Haim a teljesen üres kapu helyett a léc fölé lőtte. A hazaiak némileg visszavettek a tempóból, de a 79. percben Zahavi góljával így is növelték előnyüket (2-0). A 85. percben megszületett a győriek becsületgólja: Varga Roland távoli lövése kipattant a kapusról, az érkező Martínez pedig a hálóba lőtt (2-1).

A magyar bajnokcsapat tehát elbúcsúzott a Bajnokok Ligája-selejtezőtől a végig döntő fölényben lévő izraeli bajnok ellen.

– A győriek fogadkoztak, hogy mindent megpróbálnak, s ennek megfelelően bátrabban is kezdték a meccset, próbálták feljebb tolni a védekezésüket – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bozsik Péter, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya. – Agresszívabbak voltak, mint az itthoni mérkőzésen, bátrabb lett a játékuk, de elég nagy űr maradt helyenként a védelem mögött. Ebből több lehetőségük volt a hazaiaknak, az első gólt is ebből rúgták. Ezt nem tudták megoldani a győriek, helyezkedési hibákat vétettek, és eldőlt a továbbjutás. A technikailag sokkal képzettebb csapat jutott tovább. Rendkívül kellemetlen ez az eredmény, mert arra ugyan számítani lehetett, hogy a Győrnek nem lesz könnyű dolga, de elgondolkoztató, hogy annyi esélye volt, mint egy nevesebb angol vagy német csapat ellen. Teljesen olyan érzésem volt, hogy egy Bundesliga-csapat is lehetett volna a Maccabi, annyira nem volt sanszuk a magyaroknak. Játékban gyorsabbak, technikásabbak, képzettebbek az izraeliek, márpedig ezen a szinten nem szokott ekkora különbség előfordulni.

Bajnokok Ligája, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Maccabi Tel-Aviv (izraeli) – Győri ETO FC 2-1 (1-0)

Tel-Aviv, 12 700 néző. Játékvezető: Hansson (svéd)

Maccabi: Juan Pablo – Jeini, Tibi, Carlos Garcia, Ziv – Alberman, Radi, Zahavi – Altman (Mané, 82.), Ben Haim (Lugaszi, 74.), Jicaki (Miha, 67.). Edző: Paulo Sousa

Győr: Kamenar – Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar – Strestík (Trajkovics, 65.), Kamber, Mevoungou – Varga R., Kronaveter (Koltai, 59.), Andrics (Martínez, a szünetben). Edző: Farkas József

Gólszerzők: Ben Haim (25.), Zahavi (79.), illetve Martínez (85.)

Továbbjutott: Maccabi Tel-Aviv (kettős győzelemmel, 4-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik