NB I

Sousa: az ETO az esélyesebb

A Maccabi Tel-Aviv vezetőedzője úgy véli: a Győrnek van több esélye a Bajnokok Ligája-selejtező párharcban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Paulo Sousa szerint a szerdai házigazda Győri ETO az esélyesebb a két csapat Bajnokok Ligája-selejtező párharcában. Erről kedden este beszélt a portugál tréner, mielőtt az izraeliek edzést tartottak az első mérkőzés helyszínén, az ETO Parkban.

– Úgy érzem, kettőnk párharcában több okból is esélyesebb az ETO, és ezt nem udvariasságból mondom – nyilatkozott Sousa, aki korábban a Videotont irányította. – Három-négy éve a magyar bajnokság élmezőnyében foglalnak helyet, régóta ugyanaz az edző dolgozik a csapatnál, és erős a játékoskerete. Biztos vagyok benne, hogy a szombati, Debrecen elleni kezdőcsapathoz képest hét-nyolc helyen megváltozik majd a Győr összeállítása, mert hosszú a kispadja is.

Sousa még hozzátette, hogy a mostani pályaválasztónak több edzés van a lábában, több mérkőzést játszott, mint ők, s ez megmutatkozik majd a BL-selejtezőben is.

– Bár az ETO-nak szerintem minőségileg jobb játékosai vannak, bízom benne, hogy ezt a tudásbeli különbséget a pályán majd ellensúlyozni tudjuk a hozzáállásunkkal, a harcosságunkkal – folytatta Sousa. – Nagyon rövid ideje dolgozom a Maccabival, a munkában még nem tudtam mindent véghez vinni, amit szeretnék, de a játékosaim fogékonyak az újra, rendkívül pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. A továbbjutásunk érdekében gólt vagy gólokat kell lőnünk már szerdán is.

A sajtótájékoztatón részt vett Seran Jeini, a Maccabi játékosa is:

– Nehéz ellenfelet kaptunk, de az edzőnk jóvoltából mindent tudunk róluk, így magabiztosak vagyunk. Tudom, hogy a Győrnek nehéz dolga lesz ellenünk – mondta az izraeli együttes középpályása.

A selejtező második fordulójában zajló párharc első felvonására szerdán 20.30-tól kerül sor, a visszavágót pedig a jövő kedden rendezik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik