NB I

Nem szabad félniük

Völgyi Dániel szerint mindent egy lapra feltéve kell nekirontaniuk a Maccabinak a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a Maccabi Tel-Aviv együttesét fogadta a magyar bajnok Győri ETO a Bajnokok Ligája selejtezőinek második körében. A kisalföldiek számára nem sikerült túl jól a nemzetközi porondra való visszatérés, hiszen 2-0-s vereséget szenvedtek az izraeli bajnoktól, így kétgólos hátrányból várhatják a jövő keddi visszavágót. Az első meccsen végig a pályán volt a győriek védője, Völgyi Dániel, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nem adták még fel a párharcot, küzdeni fognak Izraelben a továbbjutásért.

– Nem mondanám, hogy túl pozitív a hangulat, nagyon szomorúak vagyunk. Nem gondoltuk volna, hogy ez lesz a vége – mondta Völgyi Dániel. – Tudtuk, hogy erős csapatról van szó, de a videofelvételek alapján nem tűnt ennyire jónak a Maccabi. A pályán belülről tapasztalva azonban el kell ismerni, hogy egy nagyon jó csapattal találkoztunk. Ettől függetlenül mi nem játszottunk túl jól, és nem játszottuk azt, amit elvártak tőlünk, nem tudtuk ezt megvalósítani. A kétgólos hátrány ellenére sem adjuk fel, és megpróbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy tovább tudjunk jutni. Igaz, úgy érzem, hogy sokan már letettek rólunk, de ettől függetlenül a csapatunk még küzdeni fog Izraelben.

A 26 éves baloldali védő szerint az ETO középpályája nem működött megfelelően, és szokatlan módon keveset lőttek kapura.

– A középpályán nem tudtunk labdát szerezni, nem voltunk közel az ellenfelekhez. Elől pedig csak egy-két kapura lövésünk volt, ami mondhatom, nem igazán jellemző ránk, hiszen mindig megpróbáljuk az akciókat lövéssel befejezni – magyarázta Völgyi Dániel. – A szerdai meccsen ebből nagyon keveset valósítottunk meg. A középpályás játékunkban nem voltak meg a felpasszok, nem volt előrejátékunk. Az első félidőben nagyon sokat ívelgettük a labdát, ami igazából nem volt túl jó, és ezáltal a vendégek tudták uralni a játékot.

Völgyi azt is hozzátette, nem szabad feltartott kezekkel érkezniük a visszavágóra, hanem mindent egy lapra feltéve az ellenfélnek kell menni.

– Meg kell oldanunk, hogy hátulról ki tudjuk hozni, és ne ívelgessük el a labdát, hanem játékkal építsük fel a támadásokat, és próbáljuk ezt az egészet megvalósítani – mondta Völgyi Dániel. – Igazából csak így lehet esélyünk. Nagyon fontos még, hogy nem szabad félnünk. Nekik kell menni, aztán mindent egy lapra feltéve, de közben persze fegyelmezetten kell megpróbálnunk megoldani ezt a nem egyszerű feladatot.

Olvasói sztorik