NB I

Merre tovább, uraim?

Összegyűjtöttük a magyar élvonal „szabadügynökeit”, avagy játékosok, akiknek még mindig nincs csapatuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyakunkon a bajnoki rajt, pénteken útjára indul a labda az OTP Bank Liga legújabb szezonjában. Ennek apropóján a Rangadó.hu összegyűjtötte azokat a magyar, vagy a közelmúltban Magyarországon játszó külföldi labdarúgókat, akiknek a szezon kezdete előtt egy nappal még mindig nem dőlt el a sorsuk, és nincs csapatuk.

Adamo Coulibaly

Kétségkívül a kétszeres gólkirályhoz fűződik a nyár legérdekesebb átigazolási mizériája. A francia támadó szerződése lejárt a DVSC csapatánál, és nem kívánt hosszabbítani. A középcsatárt már számos klubbal szóba hozták, de aláírt szerződése még mindig nincs. Ciprusi, török és román csapatok is szívesen a soraikban tudnák a 31 éves játékost, de nemrég az angol másodosztályú Charlton Athletic együttesénél járt próbajátékon, legutóbbi információk szerint pedig a francia Lens csapatával készül.

Lencse László

A 25 éves csatár a tavaszi szezont a görög elsőosztályú Aszterasz Tripolisz csapatánál töltötte, ahol lejárt a kölcsönszerződése, így továbbra is a Videoton kötelékébe tartozik. Székesfehérváron azonban az első csapatnál nem számítanak rá, így az NB III-as kerettel készül. A nyár folyamán szóba hozták a bajnok Győri ETO-val, illetve a Diósgyőrrel is, de a borsodiak ajánlatát nem fogadta el a Videoton. Az egykori utánpótlás-válogatott támadóra most az MTK vetette ki a hálóját, amely kölcsönvenné, hiszen Tischler Patrik eligazolt. Ha Lencsének egyik lehetőség sem jön össze, akkor minden bizonnyal az NB III-ban fog játszani.

Vass Ádám

A 24 éves válogatott labdarúgó az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligája-résztvevő román CFR Cluj-ban szerepelt, ahol azonban a hosszú sérülés keresztül húzta számításait, és a kolozsvári klub a nyáron kijelentette, hogy nem számít a magyar középpályásra. A korábban Olaszországban is játszó labdarúgónak egyelőre nincs csapata, de a zuhanyhíradó már többször összeboronálta nevelőegyesületével, a Ferencvárossal, illetve a Diósgyőrt is említették vele kapcsolatban.

Vadnai Dániel

Idény nyáron járt le a középpályás szerződése az MTK-nál, és több hazai klub kívánságlistáján is szerepelt, legtöbbet a Haladásról lehetett hallani, de a 25 éves játékos elsősorban külföldre vágyik. Vadnai időközben még egy évre aláírt a fővárosiakhoz, de külföldi ajánlat esetén távozhat a kék-fehérektől. A középpályás a legfrissebb hírek szerint az izraeli Beitar Jeruzsálem csapatánál tartózkodik próbajátékon.

Debreceni András

Vadnaihoz hasonló cipőben jár a 24 éves középhátvéd is, akinek szerződése lejárt a Bp. Honvéd csapatánál. Az U20-as világbajnoki bronzérmes védő iránt is több magyar klub érdeklődik, például az Újpest és a DVTK, és vannak külföldi ajánlatai is. Jelenleg Vadnaival együtt a Beitar Jeruzsálem együttesénél próbálkozik.

Nagy Olivér

A 24 éves középpályás hosszú ideje a PMFC alapembere volt, ám öt és fél év után most távozik nevelőegyesületétől. Vele kapcsolatban is azt lehet tudni, hogy magyar és külföldi klubok egyaránt érdeklődnek iránta, de konkrétumokról, vagy aláírt szerződésről nem hallani, így az ő jövője is bizonytalan még.

Vaskó Tamás

A 29 éves védő az elmúlt szezont Kecskeméten töltötte, ahol a Videoton kölcsönjátékosaként szerepelt. Az már eldőlt, hogy biztosan nem marad az alföldieknél. A Lombard Pápánál volt próbajátékon, de jelenleg Lencse Lászlóhoz hasonlóan a Videoton NB III-as együttesével készül.

Milan Perics

A szerb csatár is az NB III-as Videotonnál edz. A 27 éves támadó a legutóbb a Ferencváros csapatában futballozott kölcsönben, további sorsa egyelőre erősen kérdéses. Menedzserétől megtudtuk, hogy elsősorban külföldre vágyik, de egy kecsegtető magyar ajánlatra sem mondana nemet.

Szélesi Zoltán

Az egykori válogatott védő az elmúlt szezonban az Újpest alapembere volt, de több társához hasonlóan távozhat a liláktól. A 31 hátvéd a tartalékokkal edz, és egyelőre nem tudni, hogy hol folytatja pályafutását.

Mohamed Remili

A 28 éves algériai származású játékos hasonló cipőben jár, mint Szélesi Zoltán. Az Újpestnél nem számítanak további szolgálataira, ezért jelenleg csapatot keres. A Kecskemét együttesénél járt próbajátékon, de szerződést nem kínáltak a középpályásnak.

Egerszegi Tamás

Egy újabb újpesti távozó. A 21 éves középpályás tavasszal Belgiumban szerepelt kölcsönben, de a külföldi kaland nem sikerült túl jól számára, és időközben az Újpest elnöke vissza is rendelte, tétmérkőzésen azonban már nem játszhatott. A fiatal labdarúgó korábban a Rangadó.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy nem szeretne Újpesten maradni, és vár a megfelelő ajánlatra.

Dvorschák Gábor

A 23 éves védő az előző szezont a német Carl-Zeiss Jena együttesénél töltötte. Az újpesti nevelésű hátvéd a nyáron a német negyedosztályú Eintracht Trier csapatánál vett részt próbajátékon, sorsa azonban még nem dőlt el. A Rangadónak korábban elárulta, hogy mindenképp Németországban képzeli el a jövőjét.

Maróti Béla

A 34 éves középpályás az előző szezonban a Lombard Pápa csapatában futballozott, ahol most a szakmai stáb döntése alapján nem tagja a bajnokságra készülő keretnek. A rutinos labdarúgó jelenleg szabadon igazolható, és új egyesületet keres magának.

Szolga Máté

A fiatal csatár a télen Hollandiából tért vissza Magyarországra, és tavasszal a Lombard Pápa együttesében futballozott. Marótihoz hasonlóan Szolga is szabadon igazolható vált, még nem tudni, hogy hol folytatja pályafutását a 19 éves támadó.

Bogáti Péter

A 22 éves játékos a tavaszt a másodosztályú Kazincbarcika együttesében töltötte a DVTK kölcsönjátékosaként. A felkészülési időszakot majdnem végigcsinálta a miskolciakkal, az edzőmeccseken is rendszeresen játszott, szerdán közös megegyezéssel mégis szerződést bontottak vele. Korábban már elmondta a Rangadó.hu érdeklődésére, hogy Siófokról is keresik, szerda délután pedig pályára is lépett a másodosztályú csapat felkészülési mérkőzésén.

Katona Máté

A Vasas korábbi csapatkapitánya nem kívánta meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését az angyalföldiekkel. A 23 éves középpályás kegyvesztetté vált a gárdánál, a Rangadó.hu-nak elmondta, hogy új impulzusokra van szüksége, és vár a megfelelő ajánlatra.

Zsók József

A 28 éves védő az elmúlt szezonban mindössze egy NB I-es bajnokin lépett pályára a Paks színeiben, a bajnokság hátralévő részét rehabilitációval töltötte, ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett a szezon elején. A rutinos hátvédről a paksiak ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy megfelelő ajánlat esetén távozhat a gárdától. Információnk szerint Gyirmóton készült az elmúlt hetekben, de a szerződéskötés nem jött össze.

Juhász Dániel

A 20 éves védő szintén Pakson töltötte a tavaszt, de szerződése lejárt a tolnaiakkal. A baloldali védő az MTK és a PMFC figyelmét is felkeltette, de a játékos a magas nevelési költsége miatt még egyik helyen sem tudott megállapodni.

Nikolov Balázs

A Dunaferr bajnokcsapatában is szereplő 36 éves védő távozott a Vasastól, egy ideig úgy tűnt, hogy Ausztriában köthet ki, de ezen a héten az NB II-es Dunaújváros PASE keretével gyakorol együtt.

Budovinszky Krisztián

Távozott Zalaegerszegről a Ferencváros, a Bp. Honvéd és a Diósgyőr egykori védője, aki manapság már 37 éves. Vele kapcsolatban már tavaly is az osztrák alsóbb osztályú szereplést lehetett hallani, valószínűleg ez most realizálódni is fog.

Szatmári Zoltán

A Vasas alapembere volt az elmúlt idényben a 34 éves kapus, de idén nyáron távozott, és klub nélkül maradt. Egyelőre neki sincs meg az új állomáshelye.

címlapkép: vidi.hu

Olvasói sztorik