NB I

Adamo Coulibaly elbúcsúzott

A francia támadó megköszönte a szurkolóknak a támogatást, de azt nem árulta el, hol folytatja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Coulibaly négy év után távozik Debrecenből. A kétszeres gólkirály elmondása szerint nagyon nehezen hozta meg ezt a döntést. Fájó szívvel búcsúzik a csapattól, a várostól és a szurkolóktól.

– Nagyon nehéz döntés volt, két-három hónapja minden áldott nap csak ez járt a fejemben – nyilatkozta a DVSC honlapján Adamo Coulibaly. – Sok emberrel beszélgettem erről, az elnök úrral is többször leültünk tárgyalni. Amikor nyáron hazautaztam Afrikába, ott is azon morfondíroztam, hogyan tovább. Végül a távozás mellett döntöttem, mert gondolnom kellett a jövőmre is. A pénz fontos szempont volt, mert már nem vagyok a legfiatalabb. Nem akartam mindenáron elmenni, de azt a megoldást kellett választanom, ami nekem és a családomnak is a legjobb. Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy elköszönjek a szurkolóktól és köszönetet mondjak nekik a támogatásukért. Hálával tartozom a klubnak is, különösen Szima Gábor elnök úrnak, akivel ma is beszéltem, és megegyeztünk, hogy két év múlva visszatérek Debrecenbe. Remélem, ugyanúgy fogom érezni magam, mint amikor itt játszottam, és bízom benne, egyszer az új stadionban is pályára léphetek majd.

Adamo Coulibaly 2009 nyarán igazolt a DVSC-hez. Amellett, hogy kétszer lett gólkirály, játszhatott a Lokival a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörében, tehát igen sikeres időszak van mögötte.

– Valóban nagyon sok szép emlék és élmény köt ide. A BL és az EL-szereplés felejthetetlen, mint ahogy az is, hogy kétszer nyertem el a gólkirályi címet – mondta a francia játékos. – Debrecen a szívem csücske lett, nehéz elhagynom a várost, hiszen sok barátom lett itt. Úgy érzem, megszerettek engem a szurkolók, rendszeresen küldtek nekem üzeneteket és arra kértek, maradjak. Van azonban olyan klub, amelytől anyagilag nagyon komoly ajánlatot kaptam. Olyat, amely az egész életemet megalapozhatja.

Coulibaly hétfőn azt mondta, hogy egy nem európai országból visszautasíthatatlan ajánlatot kapott, a keddi sajtóhírek szerint viszont Török- és Franciaországból keresik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik