NB I

Varga mehet, Coulibaly maradhat

Jövő hét közepére eldőlhet a debreceni kulcsjátékosok sorsa.

Kapcsolódó cikkek

Külföldieket próbálgatnak
Két próbajátékos is csatlakozott a DVSC keretéhez: egyikük a 26 éves szerb Alekszandar Trninics, aki belsővédőként és védekező középpályásként is bevethető, legutóbb a Csukaricski együttesében futballozott. A másik egy 22 éves szlovén védekező középpályás, Matics Marusko, aki az ND Mura csapatától érkezett – írja a klub honlapja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, mégis Debrecenben marad a klub gólkirálya, Adamo Coulibaly. Szima Gábor, a DVSC többségi tulajdonosa egy haon.hu oldalon elmondta, jelenleg egy biztos távozója van a csapatnak, de jövő héten már Varga József is aláírhatja kölcsönszerződését a Middlesbrough-val.

– Egy biztos távozója van a csapatnak, Dajan Simac – nyilatkozta a lapnak Szma Gábor. – A védőnek lejár a szerződése és azokat az igényeket, melyeket megfogalmazott, a klub nem tartotta elfogadhatónak. Ajánlottunk neki új kontraktust, de a mi feltételeinket nem fogadta el. Luis Ramosnak szintén lejár a szerződése június 30-án, tudomásom szerint próbajátékon szerepel valahol. Ő is nagyon magas anyagi igényeket támasztott a klubbal szemben, ezt szintén nem tudtuk elfogadni, de könnyen lehet, hogy a tavalyi feltételekkel mégis itt marad. Adamo Coulibaly szerdán érkezik vissza Debrecenbe, ezt követően két napon belül eldől a sorsa. Reális esélyt látok rá, hogy a DVSC-ben folytatja pályafutását. Varga József vasárnap utazik Angliába orvosi vizsgálatra, nagy valószínűséggel kedden aláírja az egy esztendőre szóló kölcsönszerződését a Middlesbroughnál. Józsi nagyon szeretne külföldre igazolni, nem tehetjük meg, hogy nem engedjük el.

A tulajdonos az érkezőkről is beszélt:

– Eddig Zsidai László és két fiatal labdarúgó, Horváth Zoltán és Króner Martin érkezett a klubhoz. További játékosokat is szeretnénk igazolni – szögezte le Szima Gábor. – Legalább egy minőségi középső védőre szükségünk van, de ha Coulibaly esetleg elmegy, akkor gólerős támadót is igazolnunk kell, illetve egy több poszton is használható futballistát is kiszemeltünk. Ne feledjük azonban el, hogy felépültek a sérült kulcsjátékosaink, ami szintén nagy erősítés lesz a következő idényre: teljes gőzzel edz Bouadla, Szakály és Novakovics is.

A szurkolókat az is érdekli, mi igaz abból, hogy ukrán és orosz milliárdos érdeklődött a klub megvétele iránt?

– Jelen pillanatban nincs olyan külföldi befektető, aki meg szeretné vásárolni a klubot, de olyan szándék sincs, hogy eladjuk bárkinek. A DVSC nem eladó – szögezte le ugyanebben az interjúban Kósa Lajos polgármester.

Ha kíváncsi rá, hogyan akarják több ezer fővel növelni az átlagnézőszámot, illetve több százmillió forinttal gyarapítani a klub bevételeit, akkor kattintson ide!

Olvasói sztorik