NB I

Egyben marad a bajnokcsapat

Novothny Soma szinte biztosan a Serie B-ben folytatja; Priskin Tamáshoz ragaszkodik az orosz Alanyija; Vörösbaranyi Józseffel beszélgettünk!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu utánajárt, hogy az aranyérmes Győri ETO húzóemberei a bajnoki cím megszerzésével mennyire lettek kelendőek az átigazolási piacon, ezért megkerestük a Stars&Friends menedzseriroda tulajdonosát, Vörösbaranyi Józsefet, aki számos győri játékos ügyeit intézi. A játékos-ügynöktől megtudtuk, hogy nemzetközi szinten is megismerték az ETO-játékosok nevét, de a Bajnokok Ligája-selejtezők miatt szeretnék együtt tartani az aranyérmes gárdát.

– Befutott ajánlat még nincsen, tehát ennyire azért még nem erős a magyar bajnokság – magyarázta a menedzser. – Illetve az sem mellékes, hogy a Győri ETO szeretné egyben tartani ezt a csapatot a nemzetközi kupaszereplés miatt. A tulajdonossal beszéltünk, hogy ha nem jön visszautasíthatatlan ajánlat, akkor nem szeretnének senkit elengedni. Természetesen van egy-két játékos, aki a bajnoki cím által érdekes lehet, hiszen Lipták, Völgyi és Varga Roland is kiváló szezonon van túl. Jelen állapotban tartom azt, ha nem jön olyan ajánlat, akkor nem szeretnénk a Győrnek keresztbe tenni, mert a nemzetközi kupa elég fontos.

Vörösbaranyi József a menedzsere az olasz Napoli fiatal légiósának, Novothny Somának is, aki nemrég a Rangadó.hu érdeklődésére úgy nyilatkozott, hogy a nápolyiak az olasz másodosztályba szeretnék kölcsönadni.

– Biztosan kölcsön fogják adni, de jelenleg nem tudjuk még, hogy melyik csapatba. Keressük számára a megfelelő helyet a Serie B-ben, ahol tudna játszani. Reményeink szerint biztosan lesz olyan megoldás, ami megfelelő lesz Novothny Somának – mesélte a menedzser.

Az utóbbi időben több magyar élcsapatnál is felmerült Lencse László neve, aki legutóbb a görög élvonalban szerepelt kölcsönben. A 24 éves támadó sorsával kapcsolatban azonban még nincs konkrétum.

– Lencse Lászlónak lejárt a kölcsönszerződése a görög Aszterasz Tripolisz csapatával, és sajnos nem tudják megvásárolni azért az összegért, amelyet a Videoton kér érte – tájékoztatott Vörösbaranyi József. – Keressük Lacinak a csapatot akár belföldre, de vannak külföldi érdeklődők is. Az ára miatt kicsit nehezebb az ügy, de megpróbáljuk megoldani. Több magyar klub is keresi, de komoly tárgyalások még nem folytak. Ajánlatokra várunk, egyeztetések zajlanak még, konkrétum még nincs ezzel kapcsolatban.

Másfél éve igazolt az orosz Alanyija Vlagyikavkaz együtteséhez a magyar válogatott támadója, Priskin Tamás. A 26 éves csatár az idei évben búcsúzni kényszerült az első osztálytól. Felvetődik a kérdés: vajon Priskinnek megfelel-e az orosz másodosztály.

– Priskin Tamással egyeztettünk. A klubja igényt tart rá, sőt ragaszkodnak hozzá, és élő szerződése is van, illetve ő maga is hajlik rá, hogy a folytatás mellett döntsön, és maradjon jelenlegi klubjánál – mondta Priskinnel kapcsolatban az ügynöke.

Szintén a Stars&Friends szárnyai alá tartozik a Kecskemét fiatal hálóőre, Antal Botond, aki körül már régóta olyan pletykák keringenek, hogy elhagyja az alföldieket.

– Antal Botondot is többen keresik, de neki csak olyan helyre szabad mennie, ahol folyamatosan védhet, és lehet, hogy ez egyelőre továbbra is a Kecskemét csapata, ahol aztán minél jobb teljesítményt nyújtva a későbbiek során jó szerződést tudna kötni – szögezte le Vörösbaranyi József. – Ebben az évben is voltak még olyan dolgok, amelyeknek tisztulnia kell, amellett, hogy szerintem egy nagyon tehetséges és remek hálóőrről van szó. Országon belül is több érdeklődője akad, de külföldről is vannak megkeresések. Ezt a kettőt összeegyeztetve majd meglátjuk, hogy melyik lesz a legjobb döntés. Úgy gondolom, nem feltétlenül kell mindig menni, nem biztos, hogy eljött az az időpont, amikor neki mennie kell. Nagyon fiatal még, én arra biztatnám, hogy minél többet védjen, és kész kapusként vigyék el, hogy el tudja látni a feladatai.

Olvasói sztorik