NB I

NB III helyett Németország?

A másodosztályból kiesett Baja kapusa, Orbán Soma újra légiósnak állhat. Helyzetjelentés Vadász Viktorról és Lencse Lászlóról is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szezon végeztével a Rangadó.hu megkereste Paunoch Pétert, a Center Sport játékosügynökség ügyvezetőjét, mert kíváncsiak voltunk, hogy ügyfeleik közül várhatóan kik cserélhetek klubot a nyári átigazolási szezon során. A menedzser arról számolt be, hogy az NB II Nyugati-csoportjából kieső Baja tehetséges hálóőre, Orbán Soma akár még Németországban is kiköthet.

– Róla tudni kell, hogy Németországban védett éveken keresztül, az Augsburg és az Ulm csapatában is szerepelt. Soma elsődleges célja, hogy vissza tudjon menni, jelenleg is ezen dolgozom, és remélem, sikerrel járunk – magyarázta Paunoch Péter.

A legutóbb Pakson védő Németh Gáborról olyan hírek láttak napvilágot, hogy befejezheti pályafutását, de a 38 éves hálóőr még nem döntött arról, hogy visszavonul-e.

– Németh Gábor egyelőre még nem hozta meg a döntést, de ez rövid időn belül meg fog történni – szögezte le menedzsere.

A CFR Cluj magyar középpályása, Vass Ádám a szezon nagy részét sérüléssel töltötte, de élő szerződése van Kolozsváron, ezért minden bizonnyal Romániában kezdi meg a felkészülést.

– Vass Ádámnak nem volt túl szerencsés a szezonja. Volt egy súlyos sérülése, amelynek a rehabilitációja nem sikerült tökéletesen. Most már egészséges, és reméljük, hogy a következő szezonja sikeresebb lesz Kolozsváron, ahol élő szerződése van – mondta Paunoch. – Az újpesti Vermes Krisztián úgyszintén élő szerződéssel rendelkezik, így biztosan marad a liláknál. Ugyanez a helyzet a paksi Bartha Lászlóval, a Debrecenben szereplő Selim Bouadlával, és a felcsúti Zsolnai Róberttel. Érdekes lehet a Diósgyőr játékosa, Vadász Viktor helyzete, akinek bár élő szerződése van a csapattal, de nem lehet tudni, hogy az új vezetőedző milyen szerepet szán majd neki, így vele kapcsolatban a felkészülés kezdetekor fogunk tisztábban látni – tájékoztatott a Rangadó.hu érdeklődésére Paunoch Péter.

A Center Sport ügynökség játékosa Sztankó Gábor, Palásthy Dávid és Palásthy Norbert is, akik az Egri FC csapatával idén búcsúzni kényszerültek az élvonaltól, és nagy valószínűséggel a következő szezontól a harmadosztályban szerepelnének.

– Természetesen csapatot akarunk keresni nekik, de ez egy kicsit még várat magára. Sokáig semmiképp sem, mert szeretnénk mihamarabb lépni – mondta az ügyvezető-tulajdonos.

A Rangadó.hu megkereste Lencse Lászlót is, aki a Videoton játékosaként tavasszal a görög Tripolisz együttesében szerepelt kölcsönben. A hírek szerint a bajnok Győri ETO, valamint a Diósgyőr is szemet vetett rá.

– Semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni, nem érkezett felém még semmilyen megkeresés sem a Győr, sem más magyar csapatoktól. Egyelőre még a Videoton sem vette fel velem a kapcsolatot – tájékoztatott a 24 éves csatár.

Olvasói sztorik