NB I

Jó döntést hozott Lencse László?

Korábban Görögországban megfordult játékosok, illetve egy menedzser véleménye a támadó döntéséről.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtökön, a nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján szerződött Fülöp Márton klubjához, a görög élvonal második helyén álló Aszterasz Tripolisz együtteséhez Lencse László. A 24 éves győri támadó korábban az MTK és a Kecskemét csapatában is szerepelt, a közelmúltban megjárta Izraelt, most pedig a Videotonból kölcsönbe került a hellén klubhoz.

Fülöp és Lencse előtt már akadt magyar játékos, aki szerepelt az Aszterasz Tripoliszban. Bárányos Zsolt a 2006–2007-es szezonban játszott a klubban, és tíz mérkőzésen három gólt szerzett. A nemrégiben Nyíregyházára igazoló 37 éves középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt görögországi tapasztalatairól.

– Nagyon jó helyre igazolt Lencse László, csak gratulálni tudok neki. Gyakorlatilag csak pozitív élményeim voltak az ottlétem alatt – kezdte Bárányos Zsolt. – A vezetők mindent pontosan betartottak, amit ígértek. Amikor ott játszottam, még másodosztályú volt a klub, de abban az évben jutottunk fel. Amint ez kiderült, máris új stadiont húztak fel, volt szerencsém látni a látványterveket. A többi körülmény is kiváló. Konditermek, jakuzzik, kötelező volt hűtőfürdőt vennünk edzés után. Sajnos Magyarországon még nem nagyon vannak meg ezek a feltételek. A görög emberek pedig hihetetlenül barátságosak. Ha néha eljártunk a városba szórakozni, akkor a szurkolók nem is engedték, hogy fizessünk… Szóval csak jókat mondhatok a görög légiós évemről.

Megfordult Görögországban, és a 2007–2008-as szezonban a Panahaiki játékosa volt a korábbi magyar gólkirály Tóth Mihály, a Nagykőrösi Kinizsi Törtel FC jelenlegi játékos-edzője, aki a görög életvitelről és szurkolásról mesélt.

– Az emberek nagyon kedvesek, szeretnek élni. A kávét és a cigit imádják, dolgozni kevésbé szeretnek. A fociért is rajonganak, bár elég hektikusak, amikor megy a csapatnak, akkor imádják a játékosokat, ha kevésbé fut a szekér, akkor a sárba tudnak tiporni. Én egy elég nagy hagyományokkal rendelkező klubnál voltam, amely ugyan akkoriban a harmadosztályban játszott, de a szurkolóknak fontos volt a labdarúgás. Biztos vagyok benne, ha Lencse László rendszeres játéklehetőséget kap, akkor jól fogja magát érezni Görögországban – mesélte Tóth Mihály.

A görög gazdasági recesszió híreit hallva persze felvetődik a kérdés: vajon anyagilag is megéri-e Görögországba szerződni egy magyar játékosnak? Paunoch Péter menedzser, a Center Sport Kft. vezetője szerint a topcsapatoknál nincsenek gazdasági problémák.

– Azoknál a kluboknál, ahol a megfelelő anyagi forrásokat elő tudják teremteni, oda megéri igazolni. Úgy gondolom, ha Fülöp Mártonnak megérte Angliából az Aszterasz Tripoliszhoz szerződni, akkor az is ilyen. Egyre kevesebb az ilyen egyesület, csak a felsőbb régióba tartozó csapatok sorolhatók ebbe a csoportba – vélekedett megkeresésünkre Paunoch Péter.

Olvasói sztorik