NB I

Lencse és Lázok is kiszemelt Győrben

A bajnokcsapat vezetői Lázok János ügyében Pintér Attila javaslatára felvették a kapcsolatot a Pakssal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bajnoki aranyérem megünneplése után itt a játékoskeret megerősítésének ideje, hiszen hamarosan Bajnokok Ligája-selejtező vár a Győri ETO csapatára. Klement Tibor ügyvezető-igazgató a Kisalföld hasábjain elmondta, hogy egyértelműen vonzóbb lett a klub, hiszen a játékosügynökök mindegyike tudja, hogy jól szervezett csapatról van szó, a klub megfelelő infrastruktúrával rendelkezik, jól felkészült szakemberek irányítják a munkát, kiszámítható a tulajdonos. Ezek olyan ismérvek, amelyek vonzóvá tesznek egy klubot az ügynökök, és így a játékosok körében is.

– Elképesztő mennyiségű információs dömping zúdul ránk, rengeteg játékos adatai jelennek meg nálunk. Közülük kell kiválasztanunk azokat, akik a legtöbbet tudnak segíteni a csapatunknak – magyarázta Klement, aki a BL-szereplést illetően elárulta: cél, de nem elvárás a csapattól a főtáblára kerülés.

Kiderült: hat-hét távozóval számolnak, és nagyjából öt játékost szeretnének igazolni. Két középcsatár, egy szélső, egy középpályás és egy belsővédő leigazolását tervezik. A Siófokra korábban kölcsönadott Kiss Máté és Windecker József is Győrben kezdi a felkészülést, mert így döntött Pintér Attila vezetőedző. Zámbó Bence iránt NB II-es csapat érdeklődik, de az is lehet, hogy marad Kaposváron.

– Szabadságon vannak a játékosaink, nem szeretném, ha az újságból tudnák meg, hogy kinek kell távozni, ezért róluk nem beszélek – szögezte le a győri ügyvezető. – Az biztos, Ahjupera Újpestre megy. Molnár Péter kapus sorsa attól függ, hogy Sztevanovics hogyan nyilatkozik a folytatásról. Ennek függvényében teszünk ajánlatot Molnárnak. A nagyon tehetséges, tavasszal súlyos vállműtéten átesett Nagy Gergő valamikor ősszel állhat majd a kapuba. Lehet, hogy Lang Ádámot kölcsönadjuk olyan NB I-es csapatba, ahol folyamatos játéklehetőséghez jut. Marek Strestíkért bejelentkezett egy szlovák klub, amely fél évre kölcsönvenné őt. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség júniusban dönt arról, hogy a csatár esetében az öt hónapos eltiltást kiterjeszti-e az egész világra vagy sem. Erre négymeccses, vagy három hónapnál hosszabb időre szóló eltiltás esetében van a FIFA-nak mérlegelési lehetősége. Amennyiben számunkra kedvező lesz a döntés, akkor Strestík ősszel Szlovákiában szerepel.

Klement Tibor elmondta, a Kecskemét játékosával, a salvadori válogatott Rafael Burgosszal tulajdonképpen megegyeztek. Nem mondtak le Lencse László szerződtetéséről sem.

– Télen vele, és a Videotonnal mindenben megegyeztünk, de magánéletbeli gondok miatt akkor nem szerződött Győrbe – mesélte a bajnokcsapat ügyvezetője. – Lázok János ügyében Pintér Attila javaslatára felvettük a kapcsolatot a Pakssal. A több poszton is használható támadó érvényes szerződéssel rendelkezik, nagy esély van rá, hogy játékoscsere útján meg tudjuk szerezni. A Honvéddal tárgyalunk Leandro Martínez átigazolásáról. Buzsáky Ákossal beszéltünk, de ő biztos nem lesz a mi játékosunk, erre nagyobb esélye van a brazil-magyar Leandrónak.

Az ETO tartalékcsapatát elindítják az NB III-ban. Elsősorban az U19-ből kiöregedő játékosok kapnak helyet az együttesben. Akik eddig az NB II-ben szerepeltek, de az első csapatnál nem kerülnek szóba, azokat vagy kölcsön-, vagy végleg eladják más kluboknak.

Olvasói sztorik