Hírek

Öt országba csábítják a csatárt

Novothny Soma mesterhármast ért el Olaszországban, de lehet, hogy hamarosan költözik...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik legígéretesebb magyar tehetségnek tartott Novothny Somát ötéves szerződés köti az olasz élvonalban szereplő Napolihoz. A 18 éves támadó az olasz klub Primavera-csapatában remekel, és nemrégiben mesterhármast ért el az FC Crotone ellen – írja a Kisalföld.

Az ötéves megállapodás a Napoli azon szándékát jelzi, hogy hosszabb távon is számolnak vele. Bár felkészülési meccsen már játszott az első keretben, az élvonalban még nem kapott lehetőséget Walter Mazzarri edzőtől. Úgy tűnik, ebben a szezonban még alapvetően a Primavera-csapatban számolnak vele, de jó esély van arra is, hogy kölcsönadják az olasz első- vagy másodosztályba, sőt az is elképzelhető, hogy országot vált – mondta Novothny Ottó, a fiatal futballista édesapja, aki nem mellesleg Veszprém megyei Napló sportújságírója.

A magas, gólerős, korosztályos válogatott csatár egy éve a Napoli játékosa, azóta a Primavera-csapat valamennyi bajnoki mérkőzésén pályára lépett, s azokon szorgalmasan termeli a gólokat. Talán ezért is kapós az átigazolási piacon… Élénk érdeklődés mutatkozik iránta, hívja például a német Hoffenheim, a svájci Zürich és az orosz Dnipro is. Korábbi nápolyi edzője, az angol második ligás Watfordnál a vezetőedző, Gianfraco Zola segítője, ő azt szeretné, ha Soma kölcsönbe hozzájuk kerülne, de vannak érdeklődők a Serie A-ból és a B-ből is.

Olvasói sztorik