Hírek

Nápolyba igazolt Novothny Soma!

Az olasz élvonalban szereplő SSC Napoli szerződést kötött a veszprémiek fiatal tehetségével, Novothny Somával.

Kapcsolódó cikkek

A 17 és fél éves utánpótlás-válogatott csatár szerdán utazott az olasz városba, és csütörtökön fél évre szóló kölcsönszerződést írt alá a klubbal – áll a Veszprém megyei Napló cikkében.

Novothny Soma a veszprémi labdarúgás egyik legnagyobb reménysége. A VFC USE-ben nevelkedett, utánpótlásszinten rengeteg címet begyűjtő futballista tavaly már a felnőtteknél is letette névjegyét. A Veszprém FC NB II-ben szereplő együttesében ősszel 13 meccsen kilenc gólt szerzett. Az ifjú tehetséget több NB I-es klub is szerette volna a soraiban tudni, a hazai ajánlatok mellett külföldi érdeklődők is akadtak.

A nápolyiak várhatóan a magyar támadóra egyelőre második számú együttesüknél számítanak. A féléves időszak letelte után a felek tárgyalnak az esetleges folytatásról.

Az SSC Napoli kétszeres olasz bajnok és háromszoros kupagyőztes. A csapat a nyolcvanas évek második felében élte aranykorát, amikor az argentin Diego Maradona is ott szerepelt, azonban ebben a szezonban is kiemelkedő sikert ért el az együttes. Walter Mazzarri vezetőedző gárdája a Manchester City-t is maga mögé utasítva továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből, és a Chelsea-vel mérkőzik a legjobb nyolc közé jutásért.

Olvasói sztorik