Kiemelt hírek

Kirobbanó formában kezdte a szezont

Novothny Soma a Veszprém és az U18-válogatott színeiben is lövi a gólokat.

Kapcsolódó cikkek

Remekül kezdte az idényt a Veszprém FC fiatal támadója, Novothny Soma! Csapata az NB II Nyugati-csoportjának első fordulójában az ő duplájával vezetett 2-0-ra a Sopron otthonában, végül azonban 3-2-re kikapott. A 17 éves játékos az Ajka elleni megyei rangadón nem léphetett pályára, mert az U18-válogatottban szerepelt a csehországi Vaclav Jezek-emléktornán, ahol a szlovákok ellen a magyarok egyetlen gólját ő szerezte, a csehek ellen pedig a rendes játékidőben, illetve a tizenegyes-párbaj során is betalált. Nem véletlen, hogy remek teljesítményével felkeltette a Győri ETO FC vezetőinek érdeklődését is!

Mindez persze nem csoda, vagy váratlan esemény, hiszen két évvel ezelőtt már az angol Sunderland szakvezetése is felfigyelt rá, és két hetet el is töltött a szigetországban. Közben bekerült az utánpótlás-válogatottba, és a bizalmat már egy korosztállyal ezelőtt is gólokkal hálálta meg.

– Hogyan élte meg a soproni idénynyitót?
– Rossz volt, hogy vereséget szenvedtünk, de önbizalmat adott, hogy góllal kezdtem az évet – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Novothny Soma.

– Góllal kezdte, aztán a válogatottban gólokkal folytatta!
– Örülök a góloknak, de utolsók lettünk, és ez elkeserítő. Bár ha az nem rossz eredmény, hogy a döntős török ellen döntetlent értünk el, az Európa-bajnoki résztvevő csehekkel pedig a saját otthonukban játszottunk szintén döntetlent. A szlovákok elleni veresét követően el voltunk keseredve, mert magunkat vertük meg. Az első félidőben rosszul játszottunk, de a szünet után úgy jöttünk ki, hogy azzal a teljesítménnyel talán a világon bárkit megszorítottunk volna. Egyenlítettünk, de sajnos egy egyéni hibából ismét gólt kaptunk, ezzel pedig szétesett a csapat, amely egyébként is fáradt volt. Szeptemberben lesz egy összetartásunk, októberben pedig Izrael ellen játszunk barátságos meccset.

– Nem sajnálja, hogy nem lehetett ott az Ajka elleni megyei rangadón?
– Edzőm, Vágó Attila többször hívta Bene Ferencet, a válogatott szövetségi edzőjét, hogy engedjen el az utolsó meccsről, amely már csak az ötödik helyről döntött, tehát tulajdonképpen tétnélküli volt. Nem engedett, de nem bánom, mert a válogatottban mindig megtiszteltetés játszani. Szívesen maradtam, élveztem a válogatott profi közegét.

– Nem tart attól, hogy a Veszprém rossz rajtja rányomja a bélyegét a folytatásra?
– Nem tudom milyen a hangulat az öltözőben. Az biztos, hogy én most fel vagyok dobva. Valamennyire biztosan hátráltatni fogja a csapatot, de szerintem nem lesz baj, mert megfelelő az összhang, egységes a társaság. A Ferencváros ellen persze mindenképpen szükség van a győzelemre.

– Felvetődött a neve a Győri ETO-nál. Mit lehet tudni a részletekről?
– Volt két komoly találkozónk, és eleinte úgy tűnt, lehet, hogy költözök. De mivel két góllal kezdtem, Vágó Attila mindenképpen számít rám, a fejlődésem szempontjából pedig fontos, hogy az NB II-ben folyamatosan játszhatok. Egyelőre függőben van a dolog…

Vaclav Jezek-emléktorna, Csehország
A-csoport
Franciaország – Csehország 2-1
Csehország – Ukrajna 2-1
Franciaország – Ukrajna 1-2
A csoport végeredménye: 1. Ukrajna 3 pont (3-3), 2. Franciaország 3 pont (3-3), 3. Csehország 3 pont (3-3)
B-csoport
Törökország – Magyarország 0-0
Magyarország – Szlovákia 1-3
Törökország – Szlovákia 2-1
A csoport végeredménye: 1. Törökország 4 pont (2-1), 2. Szlovákia 3 pont (4-3), 3. Magyarország 1 pont (1-3)
Az 5. helyért: Csehország – Magyarország 2-2 (tizenegyesekkel: 6-5)
A 3. helyért: Franciaország – Szlovákia 3-1
Döntő: Ukrajna – Törökország 0-0 (tizenegyesekkel: 5-4)
A végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Törökország, 3. Franciaország, 4. Szlovákia, 5. Csehország, 6. Magyarország
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik