Hírek

Profiszerződést között Novothny Soma

Ötéves profiszerződést kötött az olasz Napoli csapatával a veszprémi nevelésű 18 éves támadó.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Novothny Soma pályafutása eddig több szempontból is különlegesen alakult. Gyerekkorától szinte az összes hazai fociakadémia hívta, de ő azt mondta: tökéletesen elégedett a VFC-USE kínálta feltételekkel és körülményekkel, ezért Veszprémben marad. Végül onnan került a dél-olasz városba. Első lépésként fél évre kötelezte el magát, kölcsönben szerepelt a Napoli utánpótlását jelentő Primavera-alakulatban. A bajnokság végeztével az egyesület jelezte, továbbra is igényt tartanának a magyar fiatal szolgálataira. Hosszas tárgyalás-sorozat kezdődött, aminek az elmúlt héten került pont a végére – írja a Veszprém megyei Napló.

– Az öt év hallatán sokan egyből azt kérdik, nem túl hosszú idő ez? Egyáltalán nem sokallom, mert nagyon jól érzem magam, ráadásul a szerződésemben több olyan opció is van, hogy amennyiben ez rosszra fordul, vagy jobb ajánlatot kapok, akkor eligazolhatok – kezdte a bajnoki szünet miatt az elmúlt hétvégét itthon töltő csatár.

Soma a nyári felkészülést a felnőtt kerettel csinálta végig az Alpokban, könnyen beilleszkedett, így ma már egyáltalán nem érzi magát feszélyezve, amikor a nagyokkal kell tréningeznie.

– Egyelőre az ötödik számú csatár vagyok, így akkor számíthatok arra, hogy bekerülök a felnőtt keretbe, ha valamelyik támadó kiesik, vagy megsérül. A Primavera-csapatban szerencsére azonban állandó lehetőséget kapok, ott hat meccsen már négy gólt szereztem – mesélte Novothny Soma

Érdekesség, hogy a magyar csatár már a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb videójátékában, a Playstation labdarúgó-verziójában, a FIFA 2013-ban is szerepel!

Olvasói sztorik