Hírek

Novothny Soma meghódította Nápolyt

„A Napoli a legnagyobb bolond, ha a féléves próbaidő letelte után elengedi a csatárt.”

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

A dél-olaszországi napilap nemes egyszerűséggel így fogalmazott… A veszprémi Novothny Soma a nemzetközi karrier kapujában áll!

Február végén érkezett Nápolyba a 17 éves, veszprémi nevelésű Novothny Soma. Azóta hét meccsen hat gólt szerzett, az akkor 14. helyen álló Napoli Primavera (utánpótlás) csapata pedig a rájátszást érő ötödik helyig ugrott előre. A helyi szaksajtó azt írta, Novothny érkezésével új életre kelt az utánpótlásgárda, és a felnőtt csapat két vezéréhez, Cavanihoz, valamint Lavezzihez hasonlítják, méltó utódjuknak tartják.

A szerződése május végéig szól, és ezt követően derül majd ki, életbe lép-e az ötéves opció. A hét első felében az U19-válogatott programja miatt hazautazott Magyarországra a fiatal játékos.

– Nagyon jól érzem magam Nápolyban, gyakorlatilag az első perctől befogadott a csapat – mesélte a Veszprém megyei Napló érdeklődésére. – Jelenleg az utánpótlás-alakulat tagja vagyok, de így is többször lehetőségem adódik a felnőttekkel gyakorolni. Óriási élmény azokkal a sztárokkal edzeni, akiket korábban csak a tévében láttam. Legutóbb például Cavanival dolgoztunk párban, aki rendkívül segítőkész volt, és szívesen segített, ha valamit nem értettem.

A jövő lehetséges sztárjaira a közönség is odafigyel. A legutóbbi bajnokin, a Lazio ellen körülbelül háromezren szurkoltak. A 3-1-es győzelem után a rájátszásba került a társaság, a veszprémi fiú egy találattal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. A mérkőzést a televízió élőben közvetítette, de a fanatikus drukkerek a helyszínen feleltek a hangulatért, óriási tűzijátékkal és petárdázással ünnepeltek.

– A Napoli vezetői már többször jelezték a menedzseremnek, Vörösbaranyi Józsefnek, hogy elégedettek velem, azonban hivatalosan még nem kerestek meg minket. Szívesen maradnék, ennek talán az lehet a feltétele, hogy lehetőséget biztosítanak az előrelépésre. Ha reális esélyem lesz arra, hogy egy-két éven belül bekerüljek a felnőttek közé, akkor örömmel kanyarintom a kontraktus végére a nevem – vélekedett Novothny.

Elképesztő népszerűség az interneten is

Novothny Soma úgy nyilatkozott, nagyon örül, hogy az olasz szaksajtó elismerően ír teljesítményéről, azonban túlzásnak érzi, hogy már most a jövő csatártehetségének tartják. Nem foglalkozik ezekkel a nyilatkozatokkal, inkább a futballra koncentrál. Egyébként az is szokatlan számára, hogy Nápolyba igazolása után több száz ismeretlen jelölte meg ismerősként az egyik közösségi portálon. Egy-egy megjegyzéséhez, fotójához perceken belül több tucat hozzászólás, lájkolás érkezik.

Olvasói sztorik