NB I

A balhékerülő gólgyáros

A győztes gólt szerző Priskin Tamás jogtalannak érzi Dzsudzsák Balázs oroszországi kiállítását.

Kapcsolódó cikkek

Kerethirdetés kedden?
„A szakmai stábbal kedden ülünk össze, akkor határozunk a Kuvait ellen készülő keret összetételéről” – nyilatkozta a közelmúltban Egervári Sándor. Tehát ma derül ki, hogy Priskin Tamás, illetve az újoncjelölt Lovrencsics Gergő ott lehet-e a Kuvait elleni meccsen, június 6-án.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az orosz bajnokság 29. fordulójában egymás ellen lépett pályára Priskin Tamás és Dzsudzsák Balázs. Az Alanyija Vlagyikavkaz éppen Priskin góljával nyert 1-0-ra a Dinamo Moszkva ellen. A meccsen egy tömegjelenet is kialakult, amely után Dzsudzsák Balázst kiállították.

A 26 éves győri csatár idénybeli 22. bajnokiján ötödik gólját szerezte. Bár a szerződése 2015 nyarán jár le, a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, az idény végén, tehát hamarosan döntés születik arról, hogy marad-e jelenlegi klubjánál. Természetesen a kaukázusi életforma, a Győri ETO bajnoki címe, illetve a válogatott is szóba került az interjú során…

– Minek köszönhető a győzelem, hogyan emlékszik vissza a Dinamo elleni meccsre?
– A mérkőzésen sajnos már biztos kiesőként léptünk pályára, de szerettünk volna győzelemmel búcsúzni szurkolóinktól, és az egész csapat bizonyítani akarta, hogy helyünk lenne továbbra is a legmagasabb osztályban – mesélte a Rangadó.hu megkeresésére Priskin Tamás.

– Hogy történt az a balhé, ami után Dzsudzsák Balázst kiállították?
– Sajnos egy nagyon csúnya szabálytalanság miatt történt a balhé, a többit nem láttam, nem szeretek részt venni az ilyen balhékban, inkább félrevonulok, de a videófelvételt látva jogtalannak érzem Balázs kiállítását.

– Minek köszönhető, hogy remek formában van mostanság, és mennyire elégedett az egész éves teljesítményével?
– Örülök, hogy sikerült öt gólt lőnöm és néhány gólpasszt kiosztanom. Nem vagyok elégedetlen, de boldog sem, sajnos kiesett a csapat, és ez szomorú.

https://www.youtube.com/watch?v=SOEXTJAEwYs

– Milyen összetevők vezettek a kieséshez, hogyan lehetett volna megelőzni?
– Nagyon jól kezdünk, és utána érthetetlen módon visszaestünk, jött egy sikertelen széria, ami után a csapat az önbizalmát is elvesztette. Úgy érzem, nagyobb szerencsével sikerült volna a bennmaradás. Több fontos mérkőzésen a szerencse nem mellénk állt.

– Milyen hely Vlagyikavkaz? Hogyan él? Az edzéseken, meccseken és utazáson kívül mivel telik az ideje?
– Először picit furcsa volt, ugye más kultúra és más az emberek életmódja, de úgy érzem, mára sikerült beilleszkednem. A szabadidőmet pedig a barátnőmmel, és néha pár csapattárssal töltöm.

– Melyek a legfontosabb különbségek Anglia és Oroszország között, ami a labdarúgást, illetve ami az életvitelt illeti.
– A labdarúgás hasonló, ami különbség, hogy Angliában kevesebb időt töltöttünk edzőtáborban, és karácsonykor, újévkor is futballoztunk.

– Élő szerződése van orosz klubjával, ennek ellenére egy-két cikk már megjelent azzal kapcsolatban, hogy marad-e. Hogy tervezi?
– Jelenleg még egy mérkőzésünk hátra van, valószínűleg utána beszélünk a vezetőkkel a jövőmről, addig többet én sem tudok.

– Idehaza bajnok lett a Győr. Mit szól hozzá, hogy harminc év után ismét felért a csúcsra az ETO?
– Nagyon örülök, hogy sikerült a csapatnak, nagyon szurkoltam! Győri lakosként büszke vagyok, hogy mind a focicsapat, és a kézilabdás lányok is sikeresen zárták a szezont. Ezúton is szeretnék gratulálni mindkét csapatnak.

– Idén még nem szerepelt a válogatottban. Mennyire foglalkoztatja ez a kérdés? A következő, Kuvait elleni meccset éppen Győrben rendezik…
– Természetesen szeretnék ott lenni minden mérkőzésen. Próbálok a klubomban úgy teljesíteni, hogy ismét válogatott meghívót kapjak.

Olvasói sztorik