NB I

A nevelési költség csapdájában

A jelenleg szabadon igazolható Juhász Dánielnek a képzési díja miatt egyelőre nehéz csapatot találnia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Korábban beszámoltunk róla, hogy a tavasszal Pakson szereplő Juhász Dániel az MTK csapatánál szerepelt próbajátékon. Az U21-es válogatott balhátvéd a Vasas akadémiáján nevelkedett, később megfordult Zalaegerszegen is. A szerződése a tolnaiakkal június 30-án lejárt, tehát szabadon igazolható. A húszéves, tehetséges fiatal az MTK mellett a Pécs együttesénél is részt vett próbajátékon, ahol edzőmérkőzésen is szerepet kapott. Juhász a Rangadó.hu érdeklődésére azonban elárulta, még várat magára, hogy aláírjon valahova.

– Voltam az MTK-nál és a Pécsnél is próbajátékon. Mindkét helyen tetszettem a szakmai stábnak, de sajnos egyelőre egyik helyen sem tudtam megegyezni – mesélte Juhász Dániel. – Olyan ajánlatra várok, amely minden téren megfelel nekem. Az U21-es válogatottság miatt számomra első számú szempont, hogy minél többet játsszak, és a jövőm biztosítva legyen. Olyan helyen szeretném folytatni a pályafutásomat, ahol folyamatosan pályára léphetek. Egyelőre kivárok, aztán majd remélem, hogy alakulnak a dolgaim. Várom, hogy jöjjön egy megfelelő lehetőség.

A balhátvéd jelenleg tehát szabadon igazolható, de a folyamatot az is nehezíti, hogy eddigi klubjainál csak amatőr szerződéssel rendelkezett, és az első profi szerződésénél a leendő csapatának nevelési költséget kellene fizetnie érte. Juhász Dániel esetében ez körülbelül húszmillió forintos összeget jelentene, így ez a képzési díj nem könnyíti meg az ő, illetve más hasonló cipőben járó tehetséges magyar fiatal dolgát sem a csapatkeresést illetően.

– Pontosan én sem tudom, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Amikor télen Paksra kerültem, akkor számolgattak utána, és akkor 15 millió forint körüli összegről volt szó – mesélte Juhász Dániel. – Azóta sikerült bemutatkoznom az NB I-ben, illetve az U21-es válogatottban is, úgyhogy valószínűleg csak nőtt ez az összeg. Hallottam egy új szabályrendszerről, lehet, hogy az majd valamennyire módosítja a kilátásaimat, de nem mondanám, hogy előnyömre szolgál, hogy ilyen magas a képzési díjam.

Olvasói sztorik