Németh Norbert és Borszéki is gyanús

A főügyészség vitte el az edzésről a KTE kapusát, Borszéki Csabát. Rajta kívül Németh Norbert is gyanúsított.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleménye:

Újabb két fővel bővült, és ezzel 13-ra emelkedett a gyanúsítottként kihallgatott futballisták száma az újabb bundaügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség a fogadási csalások miatt folyamatban lévő újabb nyomozás keretében a mai napon őrizetbe vette, majd gyanúsítottként hallgatta ki N. Norbertet, az Egri FC volt futballistáját és B. Csabát, a Kecskeméti TE játékosát több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által, kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének, valamint több rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója kötelességének megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A megalapozott gyanú lényege szerint N. Norbert 2013. április 26. és május 25. között összesen öt Egri FC által játszott NB I-es mérkőzés, míg B. Csaba 2013. március 23. és május 25. között összesen hét Egri FC által játszott NB I-es mérkőzés, valamint három – más csapatot érintő – U19-es mérkőzés manipulálásában működött közre.

N. Norbert a gyanúsítás közlése ellen panaszt jelentett be, érdemi vallomást nem tett. B. Csaba a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

Az újabb két fővel összesen 13 személyre emelkedett az ügy gyanúsítottjainak száma. A manipulációval érintett futballmérkőzések száma jelenleg 14.

A gyanúsítottak közül három személy előzetes letartóztatásban van – áll a Dr. Keresztes Imre főügyész által jegyzett közleményben.

Korábban írtuk:

Kedden délelőtt edzésre készülődött a Kecskeméti TE kerete, ám egyel kevesebb játékos vett részt a tréningen. Borszéki Csabát előállították a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. Nem hivatalos információk szerint az előállítás oka fogadási csalással áll összefüggésben – írja a klub honlapja.

A klub tulajdonosainak és vezetőségének közleménye:

„Klubunk az UEFA és az MLSZ elveihez hasonlóan, mélységesen elítéli a mérkőzések manipulálását, nem engedhetjük, hogy a KTE neve besározódjon! Várjuk a nyomozás további fejleményeit és a nyomozóhatóság közleményét, akiknek mindenben segítjük munkáját. Természetesen klubunk a játékos tekintetében a szükséges jogi lépéseket elindította.”