NB I

Bunda: önként jelentkeztek

A négy siófoki játékos jelentette, hogy megkörnyékezték őket, de nem mentek bele a találkozó elcsalásába.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden látott napvilágot a hír, miszerint Takács Zoltánt, Kiss Zoltán, Pál Szabolcsot és Gál Andrást azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy befolyásolták az április 13-án játszott Ferencváros–Siófok (4-2) bajnoki meccs eredményét.

Dr. Balázsi Bence, a négy gyanúsított ügyvédje a Bors hasábjain elárulta, védencei önként jelentkeztek a főügyészségen, hiszen nincs rejtegetnivalójuk.

– Amikor a futballisták a sajtóban látták, hogy arról cikkeznek, manipulálhatták az FTC–Siófok bajnokit, eldöntötték, az MLSZ-hez és a főügyészséghez fordulnak, és jelentik, megkörnyékezték őket, de nem mentek bele a találkozó elcsalásába – magyarázta az ügyvéd. – Védenceim múlt héten írásban közölték a történteket a főügyészséggel, amely tegnap mégis meggyanúsította őket, mondván, igenis csaltak, de kérésünkre semmilyen bizonyítékkal nem tudtak előállni. Megvan a magyarázat, miért csak most jelentették a játékosok a megkeresést, de ezt nem szeretném elárulni, ahogy azt sem, kik környékezték meg védenceimet.

FRISS:

A gyanúsítottak szerda délután közleményben jelezték, hogy valóban kaptak ajánlatot, de azt visszautasították, és a fogadási csalók megkeresését jelentették:

„Alulírottak, Gál András, Kiss Zoltán, Pál Szabolcs és Takács Zoltán hivatásos labdarúgók – meghatalmazott védőnkön, dr. Balázsi Bence ügyvéden keresztül – az alábbiakról tájékoztatjuk a sportszerető közvéleményt: mi már jóval a velünk 2013. 06. 25. napján közölt gyanúsítást megelőzően önkéntesen, saját lelkiismeretünkre hallgatva, bejelentést tettünk az MLSZ-nek és a Központi Nyomozó Főügyészségnek. Bejelentésünkben részletesen beszámoltunk arról, hogy több személy pénzt kínált fel részünkre a 2013. 04. 13. napján megtartott FTC – FGSZ Siófok első osztályú labdarúgó-mérkőzés végeredményének illegális módon történő befolyásolása érdekében. Ezt az ajánlatot mi természetesen mind a négyen visszautasítottuk, a mérkőzésen pedig tudásunk legjavát nyújtva játszottunk. Miután egyértelműen bízunk abban, hogy ártatlanságunk a büntetőeljárás során igazolást nyer, hozzájárulásunkat adjuk ahhoz, hogy az üggyel kapcsolatos híradásokban, cikkekben, a teljes nevünk, illetőleg képmásunk is közzétételre kerüljön. Tájékoztatjuk azonban a médiumokat arról, hogy az eljárás jogerős lezárásáig – kifejezetten a hatóságok eredményes munkájának elősegítése érdekében – személyesen nem kívánunk az üggyel kapcsolatban nyilatkozatot tenni. Álláspontunkat meghatalmazott ügyvédünk fogja képviselni.”

Budapest, 2013. június 26.

Gál András, Kiss Zoltán, Pál Szabolcs, Takács Zoltán

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Nagy Andrea a Nemzeti Sportnak elmondta: a meggyanúsított négy játékos 10 ezer eurót kaphatott (nagyságrendileg 3 millió forintot), az elvárt végeredmény pedig az volt, hogy kettővel, illetve annál nagyobb különbséggel kapjanak ki a vendégek.

Olvasói sztorik