NB I

Bundagyanús a Fradi–Siófok

Megdöbbentő információ birtokába jutott a Blikk: az egyik ferencvárosi meccs is érintett a csalási ügyben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A gyanú szerint az április 13-án rendezett Ferencváros–Siófok (4-2) bajnoki meccset megpróbálták befolyásolni, mégpedig úgy, hogy legalább két gól különbséggel kellett kikapniuk a vendégeknek. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a klubok csaltak, csak néhány játékost keresett meg a fogadási maffia, de egyelőre egyik csapat tagjait sem hallgatták ki – írja a Blikk.

Úgy tűnik, a bundázókat nem rettenti el, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség 45 személy ellen nyújtott be vádemelési javaslatot, mert bizonyosodott, részt vettek találkozók manipulálásában. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság újabb hat ember ellen indított eljárást, s az már kiderült, K. Gábor partjelző a múlt szerdai DVSC-DLA – Kecskemét (4-4) U19-es összecsapás előtt 300 ezer forintért vállalta, hogy befolyásolja a mérkőzés végeredményét.

– Egyelőre nem áll módunkban konkrétumokról beszámolni – mondta Vámos Boglárka, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, ám az nyílt titok, felnőtt élvonalbeli meccs is szerepel az újabb listán.

Kamarás Péter ügyvéd képviseli az egyik előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottat, de megerősíteni és cáfolni sem kívánta, hogy vizsgálják-e a Siófok találkozóját a nyomozók.

– Várom a terhelő bizonyítékokat az ügyfelemmel szemben, s majd azok ismeretében tesz vallomást. Azt viszont már kijelentette, nem vett részt a csalásokban – árulta el az ügyvéd.

A Fradi–Siófok meccs leginkább a vendégek csatára, Juszuf Dajics elképesztő hibájáról maradt emlékezetes: az első félidőben gyakorlatilag centikre volt a fővárosiak kapujától, mégsem tudta gólra váltani az ordító ziccert.

Olvasói sztorik