NB I

Lanzafame is érintett a bundaügyben

Érintett az olasz bundabotrányban Davide Lanzafame, a Bp. Honvéd csatára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kispesti klub honlapja – az olasz szövetség közleményére hivatkozva – arról számolt be csütörtökön, hogy az ügyészség lezárta a nyomozást, s több futballistát, köztük a csatárt is sportcsalással vádolták meg. Lanzafame még a Bari játékosaként keveredett gyanúba több csapattársával együtt, hogy eladott mérkőzéseket.

A FIGC (Olasz Labdarúgó Szövetség) hivatalos közleményben tudatta, hogy az ügyészség az olasz bundabotrány ügyében lezárta a nyomozást és sportcsalással vádolt több olasz labdarúgót, köztük a tavasszal Bp. Honvédban szerepelt Davide Lanzafamet is. Most a fegyelmi bizottság meghallgatása következik. Amennyiben a vád beigazolódik, a labdarúgók hosszabb eltiltásra számíthatnak.

Lanzafame télen fél évre kölcsönbe érkezett a Honvédhoz a Cataniától, így az idény végén lejárt a szerződése. A kispesti együttest öt találattal segítette az Európa Liga-indulást érő bronzéremhez.

Az továbbra sem világos, hogy a bundázó Lanzafame hogyan, miként, és legfőképpen miért játszhatott a magyar bajnokságban, hiszen az MLSZ versenyrendszerében nem szerepelhetnek azok, akik bundaügyben gyanúsítottak…

Közlemény: szerződésbontás

Klubunk a mai napon értesült az Olasz Labdarúgó Szövetség hivatalos közleményéből arról, hogy Davide Lanzafamét sportcsalás bűntettével vádolják. Ennek folyományaként a Budapest Honvéd FC azonnali hatállyal szerződést bontott az olasz labdarúgóval – írja a klub honlapjának csütörtök esti cikke.

Olvasói sztorik