Hírek

Újabb hat focistát gyanúsítanak csalással

Egy bűnözői csoport "hálózta be" a labdarúgókat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy bűnözői csoport labdarúgó játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg – írja a police.hu.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága vesztegetés bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást labdarúgó mérkőzések befolyásolása miatt játékvezetők, játékosok érintettségével.

A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy egy bűnözői csoport anyagi ellenszolgáltatás fejében játékosokat, játékvezetőket vesztegetett meg azért, hogy az élvonalbeli és utánpótlás mérkőzéseket a számukra megfelelő módon alakítsák, azokon a kért események, a megfelelő eredmények szülessenek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi és Felderítő Osztálya és a Közterületi Támogató Alosztálya 2013. május 31-én – a Készenléti Rendőrség speciális egységének bevonásával – összehangolt akció keretében az ország különböző területein egy időben, több helyszínen hat személyt fogott el.

A házkutatások során számos bizonyítékot, több ezer Eurót foglaltak le az intézkedő rendőrök.

A nyomozás során hat főt, akiknek egy része korábban élvonalbeli labdarúgó játékos volt

– F. Péter hevesi, B. Gábor jászapáti, S. László budapesti, T. Norbert veresegyházai, D. Márk budapesti és K. Gábor szolnoki lakosokat – gyanúsítottként hallgatott ki a nyomozó hatóság.

Öt fő tekintetében a rendőrség – őrizetbe vételük mellett- indítványozta az előzetes letartóztatást, amelyet négy fővel szemben az Egri Járásbíróság 2013. június 3-án el is rendelt, valamint az ötödik gyanúsított házi őrizetbe került.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik