NB I

Az egész ország felfigyelt rájuk

Az U21-es válogatott Windecker József nagyon csalódott, amiért nem tudták feltenni az i-re a pontot az utolsó fordulóban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Remek tavaszi szereplése ellenére is kiesett az NB I-ből a Siófok együttese, amely az utolsó fordulóig harcban állt a bennmaradásért, de az Újpestet végül nem tudta legyőzni, így búcsúzni kényszerült az élvonaltól. A szezon második felében a gárda egyik alapembere volt, és néhány fontos gólt is szerzett Windecker József, aki a Győri ETO kölcsönjátékosaként szerepelt a siófokiaknál. A Rangadó.hu megkereste a húszéves, utánpótlás-válogatott középpályást, akinek a szezon végén lejárt a kölcsönszerződése. Szerinte nem csak az Újpest elleni meccsen múlott a csapat élvonalban maradása…

– Nem csak az Újpest elleni meccs volt a mérvadó. A bajnokság első felében sajnos nem szereztünk annyi pontot, amennyi elvárható lett volna a csapattól. Az utolsó fordulóban azonban még így is volt esélyünk arra, hogy bennmaradjunk. A meccset jól is kezdtük, úgy éreztem, megverhetjük az Újpestet, de a döntő szituációkban hibáztunk. A kudarc azonban nem vetíthető ki egyénekre, úgy gondolom, csapatszinten hibáztunk.

– Hogyan látja a Siófok szezonját, mennyire csalódott a kiesés miatt?
– Nagyon csalódott vagyok. Szinte senki nem hitt abban, hogy benn tudunk maradni, ennek ellenére olyan hajrát produkáltunk, amire az egész ország felfigyelt. Sajnos az i-re a pontot nem sikerült feltennünk.

– Mennyire elégedett a saját teljesítményével?
– Az első félévben egy sérülés hátráltatott, ami miatt elég sok időt ki kellett hagynom, és szinte az egész őszi szezonom ráment. Úgy gondolom, tavasszal már úgy játszottam, ahogy elvárható tőlem. Voltak nagyon jó meccseim, és úgy gondolom, végig egy jó átlagot tudtam hozni a bajnokság második felében.

– A Győri ETO játékosaként szerepelt kölcsönben Siófokon, mik a tervei a jövőre nézve?
– Megyek vissza Győrbe, az biztos, hogy a bajnokcsapatnál kezdem a felkészülést. Majd az alapozás közben dől el, hol fogom folytatni. Én arra is látok esélyt, hogy az ETO-nál maradjak, Pintér Attila elvileg számít rám. De ezt az alapozás során úgyis érzem majd, és leülök vele beszélgetni, hogy mik a tervei velem, és mi hogyan lesz a jövőben.

– A múlt héten az U21-válogatottal 2-1-re nyertek Albániában, s ön rúgta a győztes gólt. Hogy emlékszik vissza a találkozóra?
– Véleményem szerint az első tizenöt perc kivételével úgy játszott a csapat, ahogy a magyar válogatottól elvárható. Egységesek voltunk, nem is lehetne kiemelni senkit, nagyon jól működtünk csapatként. Nagyon nehéz mérkőzésen szereztünk három pontot. Szerencsére nekem sikerült rúgnom a győztes találatot.

– Mennyi fantáziát lát ebben az U21-es brigádba, akár komolyabb eredményt is elérhetnek?
– Ha mindenki továbbra is tud játszani a klubcsapatában, ahogy eddig is, akkor sokra hivatott ez az együttes. Természetesen szerencsére is szükségünk lesz. Mindenféleképpen az eredményesség számít, ha kell, rossz játékkal, de nyerni kell a meccseket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik