Hírek

Sikerrel kezdtek a fiatalok

Hátrányból nyert Albániában az U21-válogatott. A két gólszerző: Adorján Krisztián és Windecker József.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Róth Antal együttese az első félidőben hátrányba került, de Adorján Krisztián és Windecker József góljával fordított, így 2-1-es győzelemmel kezdte meg szereplését az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

U21-es válogatottunk az albániai Durres városában lépett pályára. A mérkőzés előtt Róth Antal felhívta játékosai figyelmét, hogy az albán válogatottat a legkevésbé sem szabad félvállról venni, mert különben könnyen kellemetlen meglepetés érheti az együttesünket – tudósít az MLSZ honlapja.

A meccs elején kiegyenlített volt a játék, az első komoly lehetőségünk a huszadik percben adódott, ekkor Kovács István indításával Ugrai Roland tört kapura, megpróbálta elpörgetni a labdát a kapus mellett, de nem sikerült a hálóba találnia. A 28. percben Hoxha remek labdát kapott a magyar térfélen, betört a tizenhatoson belülre, Jagodics Márk pedig egy ütemmel elvétette a belépőt, és szabálytalankodott a támadóval szemben. A megítélt büntetőt Taipi váltotta gólra (1-0).

Gyorsan válaszoltak a mieink, két perccel később egy szép akció végén Szolnoki Roland ívelte a labdát balról a jobb szélre, Radó András levette, és az alapvonal közeléből pontosan passzolt vissza a lendületből érkező Adorjánhoz, a Liverpoool támadója pedig nagyszerűen lőtt a kapu jobb oldalába (1-1). Az egyenlítés után a magyar válogatott játszott enyhe fölényben, a 35. percben Otigba tévesztett célt egy szabadrúgás után, a vezető találat azonban nem született meg.

A szünetben kettőt cseréltek az albánok, de nem tudták átvenni az irányítást, a második félidőben a magyar válogatott dominált, előbb egy jobb oldali beadás után Ugrai ötméteres fejesét hatalmas bravúrral hárította a kapus, majd pontrúgásaink okoztak veszélyt az albán kapu előtt.

A 63. percben Gyurján Bence váltotta Ugrai Rolandot és állt be a bal szélre, Radó pedig centerként folytatta. A frissítés jót tett a csapatnak, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket. A mieink látványos megoldásokkal építették akcióikat, a Bese, Radó, Kovács kisjátékokat a második félidő derekán csak közelről figyelték a hazaiak.

A 69. percben hatalmas góllal szereztük meg a vezetést, Windecker József 26 méterről küldött meg egy bombát a kapu felé, a labda a léc érintésével vágódott az albán kapuba (1-2), ezt a találatot még az albán szurkolók is megtapsolták. Nem sokkal később Radó duplázhatta volna meg az előnyt, de a Haladás támadója ziccerben a kapusba lőtte a labdát.

A 75. percben a hazaiak váratlanul lőttek egy felső kapufát, majd ezen felbátorodva nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés megszerzéséért. A mieink sem adták fel a támadásokat, a 84. percben például Bese lövését kellett védenie az albán kapusnak. A hátralévő időben fegyelmezetten játszva megtartottuk az előnyünket, és 2-1-re megnyertük a mérkőzést.

A magyar válogatott összeállítása: Jova – Baráth, Otigba, Jagodics M., Szolnoki – Radó (Szécsi M., 85.), Windecker, Adorján (Vécsei, 71.), Bese – Kovács I. – Ugrai (Gyurján, 63.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik