NB I

Álom, luxuskivitelben

Bajner Bálintot meglepte, hogy a Borussia Dortmund sztárjai nagyon hamar befogadták maguk közé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Többször írtunk a közelmúltban Bajner Bálintról, akinek mesebeli története ritka sikertörténet a magyar labdarúgásban. Tavaly nyáron csapatot keresett, eleinte nem járt sikerrel, aztán úgy tűnt, Siófokra igazol. Végül a balatoniaknál sem jött össze a szerződés, ráadásul sérüléssel is küszködött, úgyhogy nem túlzás: bombaként robbant a hír, miszerint a német bajnoki címvédő szemelte ki! A feltételezésből kijelentő mód lett, és a 22 éves, szombathelyi születésű csatár csatlakozott a Borussia Dortmund második keretéhez.

A sztori folytatásaként ősszel gólokat lőtt, az első csapat téli edzőtáborozásán is részt vehetett Spanyolországban, ott is betalált, sőt hamarosan a Bundesligában is bemutatkozhatott! Mivel az elmúlt hetekben nem kaptunk hírt felőle, megkerestük Bajner Bálintot, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmesélte, hogy rendkívül jó kondícióban érzi magát, szinte minden meccset végigjátszik a sárga-feketék második csapatában, és úgy véli, a „nagyok” ott lesznek a Wembleyben, a Bajnokok Ligája fináléjában, tehát elbúcsúztatják a spanyol Real Madridot.

– Legutóbb akkor lehetett önről olvasni, amikor bemutatkozott a Bundesligában. Néhány hét elteltével hogyan emlékszik vissza arra az élményre?
– Csodálatos érzés volt, azért is, mert egy olyan csapatban mutatkozhattam be, amely Bajnokok Ligája-elődöntőt játszik holnapután, ez alapvetően önmagáért beszél. Rettentően jó érzés volt ötvenötezer ember előtt játszani a Borussia Dortmund mezében – mondta Bajner Bálint.

– Mi történt önnel azóta, hogy megy a játék mostanság?
– Azóta még többet fejlődtem, és meg a korábbinál is többet foglalkoznak velem. Sokszor készülök az első kerettel, a második csapatban rendszeresen játszom, az elmúlt hat meccsből öt alkalommal is kilencven percet voltam a pályán. Rendkívül jó kondícióban érzem magam, és azt kaptam vissza, hogy rendre jól ment a játék, de természetesen ennél többre, és még többre vágyom!

– Milyen az élet a világ egyik legismertebb klubjában? Melyek a legmeghatározóbb élmények, amelyek érték, amióta ott játszik?
– Igazából minden nap egy élmény, mint egy álomban. Leírhatatlan! Megbecsülöm, hogy ennek a klubnak a játékosa vagyok, rengeteg nagy élmény ér minden nap. Az egyik legnagyobb talán az, amit a Borussia Dortmund szurkolóitól kapok nap mint nap, legyen az bárhol, itt Dortmundban. Nagyon jó érzés! És persze az első csapat játékosaival való rendkívüli jó kapcsolat… Nagyon meglepett, hogy ilyen gyorsan befogadtak, és úgymond megszerettek. Remélem, még sok élményben lesz részem, hasonlókban, mint mondjuk a Bundelsiga-debütálásom!

– Mi vár önre a következő szezonban?
– Egy biztos, a Borussia Dortmund játékosa vagyok, és a következő szezonban is az ő játékosuk leszek. Keményen kell edzenem és játszanom, és meglesz az eredménye, mint ahogy eddig is, és akkor biztosan sok szép élményben lesz részem.

– Meglepetésként könyvelhetjük el, hogy a Borussia bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, vagy a csapat erőssége alapján tényleg helye van a legjobb négy között?
– Amit a csapat mutatott az egész mostani Bajnokok Ligája-szezon alatt, az alapján úgy gondolom, teljesen megérdemelten vagyunk az elődöntőben.

– Mi lehet a nyerő taktika a BL-párharcban a Real ellen? Van reális esély a döntőbe jutásra?
– A nyerő taktika az lehet, ahogy a Dortmund játszik! Nincs ellenszer, ha úgy játszik a csapat, ahogy tud, és szerintem ott leszünk a Wembleyben!

Olvasói sztorik