NB I

Két magyar, három gól

A Videoton 4-0-ra nyert az Eger váci albérletében.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Egri FC – Videoton FC 0-4 (0-2)
Vác, 200 néző. Játékvezető: Szilasi
Eger: Sztankó – Balog Zs., Rakovics, Mecsinovics, Vidovics – Cs. Pavicsevics, Albert Á. (Dobrics, 61.), Koós, Farkas Á. (Lasimant, 40.) – Németh N., Palásthy N. (Horváth Z., 61.). Edző: Mészáros Ferenc
Videoton: Bozsovics – Brachi, Szekeres A., Caneira, Héctor Sánchez – Paraiba, V. Gomes (U. Nikolics, 77.), Kovács I. (Torhgelle, 75.), Mitrovics, Alvarez (Gyurcsó, 44.), N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Szekeres A. (11., 54.), Brachi (17.), Kovács I. (60.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Juhász Roland ezúttal is hiányzott a Videoton kezdőcsapatából, amelyben mindössze két magyar játékos kapott helyet.

A második percben Kovács István került a földre a hazai tizenhatoson belül, két perccel később pedig Nemanja Nikolicsot rúgták fel 18 méterre a kaputól, de a játékvezető sípja mindkét esetben néma maradt. A nyolcadik percben Farkas Ádám fejelt nyolc méterről a fehérvári kapu mellé. Hamarosan Kovács István adott szép labdát Nemanja Nikolicsnak, aki 11 méterről kapura lőtt, a labda a kapufáról pattant ki.

A 11. percben Álvarez szögletét Szekeres Adrián fejelte védhetetlenül a hazai kapuba (0-1). Két perccel a gól után Álvarez szép cselekkel játszotta tisztára magát, majd középre adott, de Nikolics néhány méterről a kapu fölé lőtt. A 17 percben Brachi 24 méterről, szabadrúgásból talált az egri kapuba (0-2). Három perccel később ismét Brachi, ismét szabadrúgás, és ismét 24 méterről, de a labda ezúttal centikkel elkerülte a kaput. A 23. percben Kovács István beadását Nemanja Nikolics fejelte nyolc méterről a kapu fölé. A 29. percben Paraiba tört be a tizenhatoson belülre, de az ötös sarkáról a kapu fölé lőtt.

A második félidőben Nikolics szép mozdulattal emelt közelről kapura, a labda a felső lécről éppen Szekeres elé pattant, aki közelről nem hibázott (0-3). Az 57. percben Mitrovics ugratta ki remek labdával Nikolicsot, aki egy egri védő szorításában a földre került a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt semmit. Három perc elteltével Paraiba adott szép labdát Kovácsnak, aki közelről hálószaggató gólt lőtt. A lövés nem volt nagy erejű, hiszen a fiatal középpályás laposan a kapuba passzolta a labdát, ami azonban a hálón lévő luk miatt folytatta pattogós útját (0-4).

A 64. percben Mitrovics fejelt öt méterről a kapu fölé egy szögletet követően. Négy perc múlva Gyurcsó hatalmas sprintet vágott le a bal szélen, majd az egyik egri védő felrúgta, de Szilasi ismét nem látott szabálytalanságot. A 73. percben Mitrovics ugratta ki Nikolicsot, a csatár megcélozta a bal alsót, de Sztankó Gábor nagy bravúrral védett. A 87. percben jött egy veszélyes egri lehetőség: Pavicsevics 25 méterről lőtt kapura, a labda alig ment mellé.

Simán nyert a Videoton, és ahhoz képest, hogy csak két honfitársunk volt a kezdőben, a három magyar gól kiváló teljesítmény!

– Papírforma mérkőzésen papírforma eredmény született. Amit a meccs előtt gondoltam, igazolódott: ez a Videoton ennyivel jobb csapat. Azon múlt gólkülönbség, hogy milyen akarattal játszanak, illetve milyen pályaviszonyokkal kell megküzdeniük – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori kiváló játékosa és edzője, aki a helyszínen tekintette meg a találkozót. – A fehérváriak jól álltak hozzá, az Egerrel kapcsolatban viszont hiányérzetem van. Amit kinézetre produkáltak védekezésben, az nem volt rossz, hiszen túlerőben voltak, de csak daraszámra, mert nem volt agresszív, labdaszerzős elképzelésük. Ott voltak hátul, de négy-öt fehérvári támadó halálos nyugalommal ki tudta passzolni a dupla emberfölényben lévő egrieket. Nem akartak labdát szerezni és ütközni, nagyon stílusosan haltak meg. Vagy szépen akarják lejátszani a meccset, vagy eredményesen. Nem tisztem megítélni, milyen az Eger játékoskerete, de talán gyorsabb csatárokra lett volna szükség. A jól fejelő, erős fizikumú támadókkal szemben a védő mindig előnyben voltak, nem érvényesült a fizikai erejük. Nem akarok okoskodni, de ha egy-két gyorsabb támadót játszattak volna a szélén, és megpróbálják ott megbontani a Videoton védelmét, nagyobb sanszuk lett volna.