NB I

Még mindig van esély?!

A távozó Simon Antal pozitívan értékeli az elmúlt másfél évet, és úgy érzi, bennmaradhat a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Megszületett a közös megegyezés, felbontották Simon Antal vezetőedző szerződését az Egri FC-nél. A 47 éves trénernek azért kell távoznia, mert az új tulajdonos így döntött. A másodosztályban bajnokcsapatot csinált az újoncból, az élvonalban azonban – a közismert stadionvilágítás-mizéria miatt – nem adatott meg neki, hogy hazai környezetben irányítsa együttesét. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy fogalmazott, továbbra is lát esélyt arra, hogy ne essen ki az NB I-ből az Eger.

– Valóban lezárult a távozásukkal kapcsolatos procedúra?
– Szokai Mártonnal aláírtunk egy közös megegyezéses szerződésbontást, a részükről szerdáig kell megtörténnie a teljesítésnek – mondta Simon Antal.

– Összességében hogyan érzékeli az elmúlt másfél évet?
– Mindenképpen pozitívan, hiszen az Eger huszonöt év után ismét bajnok lett a másodosztályban, ez önmagáért beszél, nehéz lenne negatívan értékelni. Utána jött a stadionprobléma, amivel szakmailag nem tudtunk mit kezdeni. Elkezdődtek az ígérgetések, mi pedig arra figyeltünk, hogy a csapat egységes maradjon, és megtartsuk azokat a lehetőségeinket, amelyekre tavasszal ráerősíthetünk a bennmaradás érdekében. A csapatnak az ősz folyamán végig volt tartása, és mindvégig abban reménykedtünk, hogy a hazai közönség által megtámogatva nem lesz kieső az Eger. Nagyon fontos lett volna, hogy az első három meccset otthon játszhassa a csapat, de szerintem még így is van esély a bennmaradásra. Meg lehet csinálni, és bizonyára azon van az új vezetés, hogy meg is csinálja. Azért is fontos lenne, mert a város ott van a stadionprojekt elején, tehát ki lehetne alakítani egy komoly fellegvárat.

– Furcsák azok az edzőváltások, amikor az új tulajdonos az első intézkedései között, ismeretlenül dönt szakmai kérdésekben…
– Ezzel mi nem nagyon tudunk mit kezdeni. A stábunk jó munkát végzett az elmúlt másfél év alatt, szerintem meg kellett volna adnia a lehetőséget, hogy befejezzük a munkát, amit elkezdtünk. Persze, szíve joga ezeket a dolgokat a saját szája íze szerint alakítani, de szerintem külföldön is vannak ilyen váltások, és nem az az első lépés, hogy két héttel a bajnokság folytatása előtt új koncepciót állítanak fel, amivel az új stábot is nehéz helyzetbe hozzák. A magyar edzők bármennyire ismerik a csapatokat és a játékosokat, bizonyos idő akkor is kell, hogy ráhangolódjanak a csapatra. Bízunk benne, hogy jól sül el, és szurkolunk a csapatnak a továbbiakban is, hiszen komoly egri kötődésünk van. Drukkolunk, hogy legyen folytatás, ha nélkülünk, akkor is…

(fotó: mtkhungaria.hu

címlapkép: vidi.hu)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik