NB I

Csak a gól hiányzott

Nem született gól a Debrecen és a Videoton szerdai Ligakupa-negyeddöntő visszavágóján.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Videoton FC 0-0
Debrecen, 2500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Debrecen: Verpecz – Nagy Z., Máté II P., Mészáros N., Korhut (Ferenczi, 81.) – Slimane Bouadla (Selim Bouadla, 58.), Spitzmüller, Czvitkovics (Dombi, 72.), Szécsi M. – Pölöskey, Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira – Oliveira (Álvarez, 36.), U. Nikolics, Tóth I Balázs (N. Nikolics, 60.), Vítor Gomes, Gyurcsó (Zsótér, 92.) – Torghelle. Edző: José Gomes
Továbbjutott: Videoton (1-0)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Ami a hiányzókat illeti, Ramos és Kulcsár Tamás eltiltás, Rezes betegség, Bernáth és Szűcs István pedig sérülés miatt hiányzott a Debrecenből, de nem volt ott a keretben a francia Mamadou Wagué és Adamo Coulibaly sem. Sidibe viszont bekerült a kezdőbe a kecskeméti meccshez képest. A Videoton összeállításában a Kispesten 4-0-ra nyerő csapathoz képest hét változás történt, többek között Juhász Roland és Torghelle Sándor is bekerült.

A DVSC ingyenessé tette a belépést, úgyhogy a tévéközvetítés ellenére összejött nagyjából 2500 néző. Az első meccset a Videoton nyerte 1-0-ra, ezért nem volt meglepő, hogy debreceni rohamokkal és helyzetekkel kezdődött a visszavágó, a 19. percben viszont a székesfehérváriak jóvoltából láthattunk egy döbbenetes jelenetsort: Gyurcsó beadását Vinícius lőtte kapura az ötösről, majd Torghelle ismételt, de Verpecz mindkétszer bravúrral védett, Uros Nikolics a felső lécet találta el, majd Juhász labdája mellé ment. A 23. percben Gyurcsó szöglete után Torghelle majdnem gólt fejelt, egy hajszállal maradt le a labdáról, amit a kapus is elvétett, de a védők tisztáztak.

A fehérváriak néhány percig átvették a játék irányítását, aztán ismét kiegyenlítetté váltak az erőviszonyok. A 29. percben Szolnoki Roland egy pillanatra őrizetlenül hagyta Pölöskey Pétert, aki maga elé tette a labdát, de a kivetődő kapusba bombázott. A folytatásban is harcos, lendületes és eseménydús volt a játék, amely általában valamelyik kapu előtt zajlott, de gól nem született.

A 48. percben Szécsi Márk lőtt oldalról, Bozsovicsnak nem okozott gondot, hogy kitenyerelje a labdát, amely elsuhant a középen érkező debreceniek lába mellett. A 61. percben Korhut Mihály és Mészáros Norbert között Torghelle Sándor robbant be a debreceni kapu elé, de a lábáról nem be-, hanem, felpattant a labda. Négy perccel később Sidibe esett el Juhász szorításában a tizenhatos sarkánál, de elmaradt a szabadrúgás. A 76. percben Torghelle lépett ki két elmélázó védő között, de az ötös sarkáról nem lőtt, hanem visszapasszolt, ám Nemanja Nikolics elől Mészáros Norbert az utolsó pillanatban szögletre mentett.

Vítor Gomesnek, Nikolicsnak és Sidibének is volt egy-egy ígéretes lehetősége, és bár az első meccs eredménye miatt a DVSC-nek lehetett sürgősebb a támadás és a gólszerzés, az utolsó percekben többet pattogott a labda a hazai kapu előtt. Verpecz többször is bizonytalankodott, de a vendégek nem tudták kihasználni, így gól nélkül ért véget a meccs. Emiatt csak a debreceniek bánkódnak, hiszen ez azt jelenti, hogy nem lesznek ott a legjobb négy között.

– A Videoton keretének erősségét bizonyította, hogy egy kiélezett, nem lefutott párharcban is tudott hét ember cserélni a vasárnapi bajnoki mérkőzés után az edző – kezdte értékelését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori kiváló csatára. – Az első félidőben a debreceniek megpróbáltak a vendégtérfélen labdát szerezni, és igyekeztek visszatámadni. Nem is alakult ki Videoton-helyzet, mert nem volt lehetőség a kontrajátékra. Utána kiegyenlítődött a küzdelem, és a tizenkilencedik percben el is dőlhetett volna a továbbjutás, parádés jelenetsort láthattunk. Több lehetősége is volt a Videotonnak, és néhány a DVSC-nek is. Összességében a Debrecenben nem volt meg az a támadópotenciál, ami szükséges ahhoz, hogy gólokat rúgjanak. Több helyzetük volt a fehérváriaknak, de nagyon jó játék nem alakult ki. Igazi kupaküzdelem, jó színvonalú kupamérkőzés volt, harcos játékkal. Egyedül Vítor Gomes nem tetszett, mert nem voltak szimpatikusak a teátrális jelenetei. Ez visszatetsző, pedig látszik, hogy jó játékos.

Tiber László hangsúlyozta: abszolút megérdemelt a Videoton továbbjutása, mert nagyon taktikusan futballozott. Szakértőnk természetesen kitért a vasárnapi, Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre is, amelyet 4-0-ra nyertek idegenben a székesfehérváriak.

– Nem tudom, mikor ismétlődik meg mindez, mikor játszik ismét olyan mérkőzést a csapat, amelyen ennyire kijön a lépés. Eddig is tudtuk, hogy Mitrovicsnak jó rúgótechnikája van, de vagy nem került oda, vagy nem találta el ilyen jól a labdát. Kovács István is szenzációs gólt rúgott – emlékezetett a kispesti meccsre a Videoton tehetségkutató-edzője. – Ezzel együtt megmutatkoztak a védekezési hibák is, hiszen az első félidőben a rossz tolódás, a rossz helyezkedés miatt Lanzafame két-három alkalommal is tisztán vihette a labdát a kapu felé. Lehetett volna kettő-null is… Nem volt hatékony a hátsó alakzat, persze, ezt a szakemberek biztosan látták. Oda kell figyelni a védőjátékra is, ami Debrecenben már ismét nagyon jó volt. Eddig is jó volt két remek középső védője az együttesnek, de Juhász Roland érkezésével még rutinosabb, még higgadtabb lett a csapat. Úgy látom, nagyon kevés pontot fognak veszíteni tavasszal.

Tesztelték a gólbírókat

Az MLSZ ezen a mérkőzésen tesztelte a hat játékvezetős modellt: a játékvezető, a két asszisztens és a tartalék játékvezető mellett két gólbíró is közreműködött. A szövetség döntése értelmében a 2013–2014-es bajnokság minden mérkőzésén hat játékvezető ténykedik majd. A tervek szerint az őszi bajnoki meccseken a sípmesterek munkáját már nem két, hanem négy asszisztens segíti: kettő az oldalvonal mellett lenget, kettő pedig az alapvonalon teljesít szolgálatot. Tapasztalatszerzés céljából a szerda esti Ligakupa-meccsen tesztelték az új modellt – írja a Videoton honlapja.

Olvasói sztorik