NB I

Gólzáporos kaposvári győzelem

A Kaposvári Rákóczi 5-3-ra nyert a bosnyák bajnokság listavezetője ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A horvátországi találkozót két esős napot követően műfüves pályán rendezték meg. A somogyiak ellenfele a Zseljeznicsar Szarajevó együttese volt – tudósít a Rákóczi FC honlapja.

Az első negyedórát követően a bosnyák együttes szerezte meg a vezetést egy szöglet utáni fejesgóllal. Mintegy tíz percet kellett várni az egyenlítésre: Szafarics jobboldali beadását továbbcsúsztatták, és a középen érkező Moustapha közelről a hálóba lőtt. Öt percre rá Szafarics jobboldali szögletét Okuka csúsztatta középre, Oláh Lóránt pedig az ötösről fejelt a kapuba (1-2). Balázs Benjámin növelte a Rákóczi előnyét, 17 méterről leadott remek lövése a kapuba talált. Még a szünet előtt újabb gólnak örülhettek a kaposváriak: Szafarics ugratta ki Oláht, aki a kifutó kapus felett a hálóba emelt (1-4).

A szünet után szépített a Zseljenicsar: egy jobbról bejövő szabadrúgást fejeltek a léc alá (2-4). Ezután a szünetben beállt Bőle percei következtek: előbb 18 méteres, váratlanul leadott lövése alig csavarodott a kapufa mellé, majd megszerezte a labdát a csúszós talajon bizonytalankodó védőtől, és a kapus mellett higgadtan a hálóba helyezett. Negyedórával a vége előtt egy vendégszögletet követően Bank és Horváth T. fejelt össze, mindketten a földre kerültek. A kaposvári játékosok megálltak, ám a játékvezető nem állította meg a játékot, így könnyű gólt szerzett a bosnyák együttes (3-5). A hajrában még egy lehetősége adódott a gólszerzésre a Rákóczinak: a középen kilépő Bőlét kaszálták el a tizenhatoson belül, ám a bíró sípja néma maradt.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Zseljeznicsar Szarajevó (bosnyák) – Kaposvári Rákóczi FC 3-5 (1-4)

Rovinj, Horvátország

Rákóczi: Hajdúch – Kovács O. (Házi B.), Bank, Hegedűs (Jánvári) – Okuka, Pedro, Szafarics (Böjte), Balázs B., Horváth T. – Oláh L. (Bőle), Moustapha. Edző: Prukner László

Gólszerzők: Oláh L. (2), Moustapha, Balázs B., Bőle

Olvasói sztorik