NB I

Két góllal kikapott a Kaposvár

A horvát Lokomotiva Zagreb 2-0-ra győzött a Rákóczi ellen, felkészülési mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kétgólos vereséget szenvedett horvátországi túrájának első mérkőzésén a Rákóczi FC. A somogyiak számos gólhelyzetet kidolgoztak, ám a befejezések nem sikerültek. A hajrában a horvát első osztály harmadik helyén álló Lokomotiva Zegreb két gólt szerezve eldöntötte a mérkőzést – tudósít a magyar klub honlapja.

Jó minőségű pályán, napsütéses időben, de csípős hidegben rendezték a mérkőzést, amelyet jól kezdett a magyar csapat. Az első játékrészben több ígéretes helyzete volt, de a háló érintetlen maradt. Előbb Szafarics lövését Picak kapus tolta szögletre, majd Balázs Benjámin kapott jó labdát a tizenhatos bal sarkánál, tolt egyet befelé, lövése egy horvát védőről pattant a kapu fölé. A Lokomotiva is megszerezhette volna a vezetést egy jó ütemű kiugratást követően, de Pjaca ballal a kapu mellé emelt. A másik oldalon egy szögletnél Haruna fejesét mentették a gólvonal előtt, majd Szafarics szögletét Okuka fejelte fölé. Szafarics gyorsan elvégzett szabadrúgását követően, Haruna emelte kapura a labdát, de Pjaca még bele tudott érni.

A második félidőben Waltner keresztlabdáját Házi vette át, középre emelt, de Moustapha fejesét védte a kapus. A Lokomotiva Kramaric lövéssel juthatott volna előnyhöz, de a kapufáról kifelé jött a labda. Vrucina passza után Thiam nagyszerű lövése, amit a szél is megnyomott, a felső lécen csattant. A horvátok előtt is adódott lehetőség: Zakarics lépett ki a tizenhatos jobb oldalán, a hosszú sarokra tartó lövése azonban mellégurult. Majd egy rosszul hazaadott labdába, Waltner bökött bele, de a kimozduló Pjacaba védett.

A kaposvári lehetőségek kimaradtak, a zágrábiak azonban kétszer is betaláltak. Puljics ment fel a jobb oldalon, a megkapott labdával becselezte magát középre, majd laposan ballal a hálóba lőtt. (1-0). Ezután gyors baloldali kontra végén Brucsics gurított középre, majd a hosszún érkező Zakarics a kapuba gurított (2-0).

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

NK Lokomotiva Zagreb (horvát) – Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)

Rákóczi. 1. félidő: Hajdúch – Hegedűs, Bank, Kovács O. – Okuka, Szafarics, Pedro, Horváth T., Balázs B. – Haruna, Oláh. 2. félidő: Hajdúch – Lazarosz, Zámbó, Jánvári – Böjte, Házi, Moustapha, Thiam, Bőle – Vrucina, Waltner. Edző: Prukner László

Gólszerzők: Puljics, Zakarics

Olvasói sztorik