NB I

Csak a végén volt sima

Az Újpest 4-2-re nyert a Siófok ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 15. forduló
Újpest FC – FGSZ Siófok 4-2 (1-2)
Szusza Ferenc Stadion, 2800 néző. Játékvezető: Kassai
Újpest: Balajcza – Vermes, Szélesi, Antón, Pollák – Proesmans, Vasziljevics, Balogh B. (Simon, a szünetben), Remili (Kovács D., 92.) – Kabát, Moraes (Sztaniszavljevics, 87.). Edző: Jos Daerden
Siófok: Kurucz – Deák (Egerszegi, 77.), Fehér Zs. (Fodor M., a szünetben), Nyári T., Fejes – Pál Sz., Gál, Sluka, Kecskés, Melczer (Windecker, 69.) – Dajics. Edző: Horváth Károly
Gólszerző: Moraes (27.), Kabát (65., 91.), Antón (83.), illetve Melczer (20., 36.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A várakozásoknak megfelelően az újpestiek léptek fel támadóbb szellemben, és jöttek is a kisebb-nagyobb helyzetek, de a Siófoknak szerencséje volt, hiszen a hazaiakat többször lesen állította meg a játékvezető. Aztán a huszadik percben a vendégek első kapura lövése gólt hozott: Melczer Vilmos próbálkozott húsz méterről, és bombája védhetetlenül vágódott a hálóba (0-1). Továbbra is rohamozott az Újpest, és a 27. percben a brazil Moraes jóvoltából egyenlített is (1-1).

A 36. percben megint a látogatók kerültek előnybe: Balajcza Szabolcs először még kifutva, lábbal védte Dajics próbálkozását, de amikor a visszapattanó labdára akart mozdulni, Dajics rálépett a kezére. Kassai Viktor játékvezető ennek ellenére – hibásan – továbbengedte a támadást. Ráadásul időközben Kecskés vállát-felkarját is érintette a labda, de nála maradt, és levitte az alapvonalig, majd középre lőtt, ahol Melczer egyedül érkezett, és az üres kapu lőtte saját maga és csapata második gólját (1-2). A siófokiak legutóbb márciusban, Kaposváron lőttek idegenben egy gólnál többet.

A 41. percben Dajics a tizenhatoson belül elvesztette az egyensúlyát, amikor a kapu felé kanyarodott, és elesett. Szó sem volt tizenegyesről, de műesésről sem. Kassai nem is ítélt büntetőt, de színészkedésért – tévesen – sárgát adott a siófokinak.

A szünet után rendületlenül próbálkozott, de pontatlan volt az Újpest, ráadásul a siófokinak is akadtak lehetőségeik. Aztán a 64. percben Szélesi Zoltán passzolt Simon Krisztiánhoz, aki belépett a tizenhatoson belülre, a középen érkező Kabát Péter elé játszott, ő pedig az üres kapuba lőtt (2-2). A folytatásban rövid időn belül két tizenegyes-gyanús megmozdulás is történt, de Kassai továbbra sem adott büntetőt a hazaiaknak. A 73. percben a hazai cserekapus, Horváth Tamás levonszolta a pályáról a földön fekvő Deák Istvánt, ezért sárga lapot kapott. A 84. percben Kabát szabadrúgását Antón fejelte kapura, de Kurucz Péter védett, ám a labda visszapattant a spanyol védőhöz, aki második nekifutásra már a hálóba fejelt (3-2).

A végén Kabát Péter egy szép akciógóllal tette fölényessé az újpesti sikert (4-2). Bár nem tűnt ez mindig ilyen simának…

– Az Újpest úgy kezdett, ahogy hazai pályán kell, de a Siófok a semmiből vezetést szerzett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kovács Zoltán, az Újpest egykori kiváló játékosa. – Egy szép találattal, jó ütemben, megérdemelten egyenlítettek a hazaiak, de nem úgy folytatódott a mérkőzés, ahogy kellett volna. Az Újpest némi mezőnyfölényre tett szert, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Megint a semmiből lőtt gólt a Siófok, s utána volt egy hosszú időszak, amikor az Újpest nyomott, erőlködött, de a nyomást sem éreztem túl meggyőzőnek. Sikerült az egyenlítés, majd a vezetést is átvette a fővárosi csapat, és három-kettő után megmutatta, hogy sokkal több van benne játékban. De ez nem jött ki, csak a vezetés után. Simon Krisztián nagyon jó csere volt, pozitívumot hozott a játékba. Dominanciában és játékban is sokat kell előrelépnie az Újpestnek. A legfontosabb, hogy nyugalom van a klubnál, és anyagilag stabilitás, ez a munka alapja. Mostantól kezdve a szereplést nem lehet semmire fogni, mert a háttér és a körülmények tökéletesek, immár jelentős változásnak kell beállnia a mutatott játékban is! Ma este megérdemelten nyert az Újpest.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik