NB II

Nyilasi-gól az Újpest–Fradin!

Az FTC II 2-1-re győzött az Újpest FC B otthonában az NB II 13. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 13. forduló
Újpest FC B – Ferencvárosi TC II 1-2 (0-1)
Újpest, 150 néző. Játékvezető: Kovács J. Z.
Újpest B: Floszmann – Szokol, Litauszki, Rubus, Nagy J. – Barczi, Henritse, Banai, Kovács D. (Toricska, 71.) – Horváth R. (Magos, 48.), Szabó B. (Dombai, 55.). Edző: Víg Péter
FTC II: Kunsági – Simita, Grúz, Batik, Birtalan – Vass M. (Peszmeg, 70.), Busai – Gárdos, Nyilasi B. (Nehéz, 75.), Holman (Kleizer, 86.) – Beliczky. Edző: Lipcsei Péter
Gólszerzők: Rubus (90.), illetve Nyilasi B. (17.), Gárdos (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A két ősi rivális tartalékjai első alkalommal csaptak össze a másodosztályban. A vendégeknél helyet kapott Grúz Tamás, Busai Attila, valamint Beliczky Gergő is, míg a hazaiaknál Kovács Dániel és Barczi Dávid játszott az első kerethez tartozók közül.

Az első percek mezőnyjátékkal teltek el, a kapuk nem forogtak veszélyben, a labdát közel azonos mértékben birtokolták a csapatok. A kilencedik percben Beliczky cselezgetett az alapvonal környékén, a tizenhatoson belül, de középre gurított labdáját lefülelték, majd kivágták a védők Gárdos elől – tudósít az FTC honlapja. Az első helyzet az Újpest B előtt adódott: egy jobbról belőtt labdát Szabó Bence 12 méterről a kapu fölé lőtt kapásból. Nem sokkal később ismét Szabó lőtt két védő szorításában, de Kunsági bravúrral hárított.

A 17. percben Gárdos bolondította meg a védőjét a jobb oldalon, majd kiválóan helyezte középre a labdát, ahol Nyilasi Bálint érkezett. A középpályás 12 méterről tüzelt, és Floszmann ugyan még bele tudott érni a labdába, de a játékszer végül az újpesti kapuban kötött ki (0-1). A hazaiak játékában is benne volt a gól, de az FTC támadásaiban is volt fantázia: a 21. percben Beliczky lövését fogta az Újpest kapusa. Ezután nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. A hajrá perceit ugyan a hazai térfelén töltötte a Ferencváros, de több gól nem esett, sőt még helyzet sem nagyon alakult ki.

A második félidő elején Holman került kissé kisodródva ziccerbe, de Floszmann bravúrral védett. A kipattanót Birtalan tűzte rá, de a kapus ismét a helyén volt. Az újpestiek főként ellentámadásokból tudtak veszélyt okozni. Egy ilyen akció végén Barczi Dávid maradt le a labdáról százszázalékos gólhelyzetben. A 62. percben Vass került tiszta lövőhelyzetbe, de tekerését Floszmann elcsípte. A második felvonás kissé visszafogottabb játékot hozott. A vendégek irányítottak, de a tizenhatos vonalánál az újpestiek többnyire meg tudták akadályozni a próbálkozásokat.

A 77. percben Gárdos kapott labdát a jobb oldalon, maga elé tette, majd lövésre szánta el magát. Az életerős kísérlet a felső kapufán csattant. A 83. percben Peszmeg lőtt 22 méterről, és csak centikkel tévedett, labdája a bal felső mellett suhant el. A 85. percben Gárdos tört be a tizenhatoson belülre ziccerben. Lövésébe beleért Floszmann, de a labda a hálóba került (0-2). A vége megint izgalmas volt: előbb Peszmeg harmincméteres lövése fél méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd Gárdos passzolt Peszmeghez, akinek lapos lövése súrolta az oldalhálót. A 90. percben Barczi kapott labdát a jobb oldalon, átvette, majd egy lövőcsellel elfektette a védőt és középre lőtt. Az üresen érkező Rubus három méterről a hálóba lőtt. (1-2)

A kapott gól ellenére az FTC győzelme nem forgott veszélyben, Lipcsei Péter együttese megérdemelten nyert 2-1-re az ősi rivális otthonában.

NB II, 13. forduló

Keleti-csoport

Újpest FC B – Ferencvárosi TC II 1-2 (0-1)

Szombaton játsszák

Orosháza FC – Kazincbarcikai BSC FC, 13:30

Restart-Ceglédi VSE – Mezőkövesd-Zsóry, 13:30

Putnok VSE – Szolnoki MÁV FC, 13:30

Dunakanyar-Vác – Nyíregyháza Spartacus, 13:30

DVSC-DEAC – Vasas SC, 13:30

Vasárnap játsszák

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Szeged 2011, 13:30

Budapest Honvéd-MFA – Békéscsabai Előre 1912 SE, 13:30

Nyugati csoport

Szombaton játsszák

Veszprém FC – Aqvital-Publo Csákvári TK, 13:30

Duna FC Tatabánya – Puskás Akadémia FC, 13:30

Gyirmót FC Győr – Győri ETO FC II, 16 óra

Zalaegerszegi TE FC – Kozármisleny SE, 17 óra

Vasárnap játsszák

Kaposvári Rákóczi II – Bajai LSE-Kalo-Méh, 11 óra

FC Ajka – MVM Paks, 13:30

BKV Előre – SVSE-GYSEV-Goldschmidt, 13:30

Szigetszentmiklósi TK-Erima – Szombathelyi Haladás II, 13:30

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik