NB II

Félrevezették a ceglédieket!

Rangadó
Rangadó

2012. 11. 09. 09:47

A szövetség munkatársa félrevezette a ceglédieket, ezért sújtják pontlevonással az NB II-es klubot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több fórumon is megjelent, hogy az NB II Keleti-csoportjában szereplő Restart-Ceglédi VSE csapatát pontlevonás fenyegeti, mert Farkas István jogosulatlanul játszott a DVSC-DEAC elleni mérkőzésen – áll a klub honlapján

Amikor Farkas Istvánt kölcsönvette a ceglédi csapat, profi szerződést kötöttek a játékossal. Később ezt amatőr szerződésre módosították, amivel ilyenkor elkezdődik egy „reamatörizációs” folyamat, ami 30 napig tart, és addig a játékos nem léphet pályára. Emiatt az Orosháza elleni mérkőzésen nem is játszott. Viszont közben kiderült, hogy a másik balhátvéd, Vincze Zoltán nem léphet pályára (gyanúsított a bundaügyben), és hogy ne maradjon a csapat védő nélkül, újabb szerződésmódosítás következett, mert nem maradt idő kivárni az amatőrré válást, és ismét hivatásosként került rögzítésre Farkas István.

Amikor a technikai vezető intézte az ilyenkor szokásos papírmunkát a szövetségnél, kérdezte, hogy mi legyen a versenyengedélyével? Azt a választ kapta, hogy mivel mindössze néhány napig volt amatőr státuszú a játékos, használják a régi hivatásos versenyengedélyt, mert ilyen rövid idő alatt úgysem tudnak újat készíteni. Ezek után meglepve tapasztalták, hogy a szövetség hivatalból vizsgálni kezdte a mérkőzést.

A versenybizottság döntéséről értesítést kaptak. Ebben az szerepelt, hogy jogosulatlanul játszott, mert amatőrként nem léphetett volna pályára csak a 30 napos várakozás után. A határozat ellen fellebbezett a klub, és jelezte, hogy nem amatőrként játszott, mert a versenybizottság a második szerződésmódosítást nem vette figyelembe. A fellebbezést elutasították, mert bár valóban nem amatőrként lépett pályára, így a versenybizottság indoklása nem volt helytálló, de az elutasítás indoklása szerint nem volt érvényes hivatásos versenyengedélye, mert a korábbit a szövetségnek be kellett volna vonnia, és a csapatnak újat készíttetnie.

Tehát a pontlevonás most azért fenyegeti a csapatot, mert a szövetség nem vonta be a régi versenyengedélyt, és a szövetség munkatársa azt mondta (a bevonás helyett), hogy használja a régit. Az aktuális indoklásban az is szerepel, hogy ezt a csapatnak tudnia kell, hogy ilyenkor ez a dolgok menete.

Vajon a szövetség munkatársának ezt nem kell tudnia, csak a csapatnak? Illetve, honnan tudja a csapat, ha érdeklődésére a szövetség munkatársa (aki ezek szerint nem tudja) téves információt ad.

További érdekesség, hogy a ceglédi klub honlapja szerint a hatodik fordulóban, a Putnok VSE – DVSC-DEAC mérkőzésen a debreceniek eggyel több túlkorost neveztek, ami szintén alapja lehetett volna egy vizsgálatnak hivatalból. Emellett pedig van a versenykiírásnak egy olyan pontja, hogy a csapatok keretéből minimum négy játékosnak saját nevelésűnek kell lenni. Márpedig két csapat esetében egyetlen játékosra sem igaz, hogy saját nevelésű. Kérdés: ezt vizsgálják hivatalból? Mert, ha egyenlő a mérce, akkor mindenkit vizsgálni kéne…

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Liverpool Goalkeeper Adam Bogdan during the Barclays Premier League match between West Bromwich Abion and Liverpool played at The Hawthorns, West Bromwich on May 15th 2016 - Photo Joe Toth / BPI / DPPI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.