NB II

Szabó Ádám kontra MLSZ

A Putnok VSE hibázott, vagy a szövetség? Egymásra mutogatnak!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága a napokban megállapította, hogy Szabó Ádám, az NB II Keleti-csoportjában szereplő Putnok VSE játékosa jogosulatlanul szerepelt három bajnoki meccsen, mert a bundaügyben gyanúsítás alatt áll. A klub viszont – mielőtt szerepeltette – megkérte a játékengedélyét, amelyet az MLSZ ki is adott. A putnokiak a Balmazújváros elleni hazai mérkőzésük előtt kapták meg az MLSZ értesítését, hogy Szabó Ádámot ne szerepeltessék – írja a Borsod Online.

– Én személy szerint semmit nem tudtam Szabó Ádám ügyéről, ő ugyanis minket és engem semmiről nem tájékoztatott – nyilatkozta Negrutz Ágoston, a Putnok VSE elnöke. – Miután a játékengedélyeket az MLSZ adja ki, így a szövetségnek tudnia kellett volna a játékos ügyéről, ha egyáltalán van ilyen. Nekem, mint egyesületi elnöknek miért kellene minden játékos után nyomoznom, vagy ellenőriznem, hogy kinek és mi van a füle mögött? Mivel megjött Szabó Ádám engedélye, ennek szellemében szerepeltethettük, a hibát nem mi követtük el, hanem az MLSZ, amely most mossa magát. A játékos a mai napig rendelkezik játékengedéllyel, ezt nem vonták vissza, akkor hogy is van ez? Más gyanúsítottak esetében bevonták a játékengedélyt, Szabó Ádámtól viszont nem, így minket nem terhel felelősség. Az MLSZ jogi bizottságának leírtuk az álláspontunkat, pillanatnyilag mást nem tehetünk.

Borbély Zoltán, az MLSZ jogi igazgatója és szóvivője nemes egyszerűséggel kijelentette, hogy itt nem játékengedély-kérdésről van szó.

– Az MLSZ elnökségének döntése értelmében március elsejétől a versenyszabályzat módosult, és ez alapján nem játszhat a labdarúgással összefüggő közvádas bűncselekménnyel gyanúsított játékos mindaddig, amíg az eljárást vele szemben nem szüntetik meg, vagy jogerős felmentés nem születik – szögezte le Borbély. – Ez azt jelenti, hogy a versenyrendszerben nem vehet részt a bundával gyanúsított játékos. Az, hogy erről az érintett tájékoztatta-e a klubját, vagy erről a klubjának volt-e tudomása bizonyítási kérdés és ez a fegyelmi bizottság mérlegelési jogköre.

Szabó Ádám kijelentette, nincs semmi köze ehhez az egészhez, ártatlan, és ezt minél hamarabb bizonyítani akarja.

– Ezért vállaltam az arcomat, ezért nyilatkozom. Hónapokkal ezelőtt gyanúsítottként hallgattak ki a Központi Nyomozó Főügyészségen, de már mintegy fél éve várok a szembesítésre, amely azóta sem történt meg – mesélte a 24 éves középpályás, aki korábban az MTK és a Mezőkövesd színeiben szerepelt. – Három találkozón is játszhattam, mert a klubom játékengedélyt kért és kapott számomra az MLSZ-től. Aztán a szövetségtől küldtek egy értesítést, hogy mégsem léphetek pályára, de a játékengedélyemet azóta sem vonták vissza.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője elmondta, hogy Szabó továbbra is gyanúsított a bundaügyben.

– Sz. Ádámot a 2010. június 5-én lejátszott MTK II – Cegléd mérkőzés kapcsán egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének, valamint egy rendbeli társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként, amely bűncselekményeket a gyanúsított a megalapozott gyanú szerint, mint felbujtó követte el. Sz. Ádám szabadlábon védekezve jelenleg is gyanúsítottként szerepel az ügyben – magyarázta a szóvivő.

Olvasói sztorik