NB I

A külföld vonzásában

A Diósgyőr ellen gólt szerző Wittrédi Dávid szerint egy-két hibát korrigálni kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Legutóbb az Újpest ellen kapott ki bajnoki meccsen a Pécsi MFC. Ez szeptember végén történt, tehát önmagában megsüvegelendő is lehetne a baranyaiak teljesítménye, de a sok döntetlen miatt már kevésbé örülhet Supka Attila legénysége. Legutóbb Diósgyőrben végeztek 1-1-re, de ezúttal is inkább bosszankodhattak, hiszen a mérkőzés hajrájában kaptak gólt. A PMFC gólszerzője, Wittrédi Dávid a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy sokkal előrébb is állhatnának a tízedik helynél, ha nincsenek ezek a figyelmetlenségek.

– Úgy gondolom, mi hagytunk két pontot Diósgyőrben – hangsúlyozta Wittrédi Dávid. – Ha abból indulok ki, hogy nekünk volt több lehetőségünk, és csak a végén kaptunk gólt egy vitatható bűntetőből, akkor mindenképpen.

– Sokan azt mondják, hogy elég óvatos a Pécs. Habár régen kaptak ki, de bátrabb támadójátékkal nem lenne nagyobb esélyük meccseket nyerni?
– Kicsikét felemásak vagyunk. Ha megnézzük a tabellát, akkor nagyon sűrű a mezőny, csak hat ponttal vagyunk lemaradva a negyedik helyezettől. Ami a legnagyobb problémánk, hogy figyelmetlenségből, vagy egyéni hibákból elment jó néhány pont. Azokkal a zsebünkben sokkal nyugodtabbak lehetnénk, de ezen már kár búslakodni.

– Egy régebbi nyilatkozatában azt mondta, hogy nagyon vágyik külföldre. Még most is megvan ez a vágyódás?
– Külföld mindig is vonzó marad számomra. Persze egy magyar labdarúgónak azért nincs könnyű helyzete, ha ilyen céljai vannak, ebből a mezőnyből elég nehéz kimozdulni.

– Milyen formában érzi magát?
– Megelégedve nem vagyok magammal, ha így lenne, akkor nem lenne értelme folytatnom. Például a diósgyőri találkozón is akadt két-három olyan szituáció, amit jobban is kivitelezhettem volna. Ha ezeket a hibákat sikerülne korrigálnom, akkor elégedettebb lennék.

– Mit vár a Videoton ellen?
– Egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Keményen kell játszanunk, már az elejétől kezdve, igyekszünk jól felkészülni belőlük, és akkor meglepetést is okozhatunk.

Olvasói sztorik