NB I

Góllá érett a mezőnyfölény

Közel állt a pontszerzéshez a szervezetten védekező Pápa, de végül 1-0-ra kikapott Debrecenben, az OTP Bank Liga 5. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
DVSC-TEVA – Lombard Pápa Termál FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 2500 néző. Játékvezető: Takács J.
DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs I., Korhut – Bódi (Dombi, 65.), Varga J., Lucas (Szakály P., a szünetben), Yannick – Kulcsár T. (Coulibaly, a szünetben), Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Pápa: Szűcs L. – Dlusztus, Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Németh M., 76.) – Arsic, Tóth G. (Benko, 80.), Quintero, Maróti, Szabó O. – Seye (Cekulajevs, 65.). Edző: Bene Ferenc
Gólszerző: Szakály P. (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az OTP Bank Liga negyedik fordulója után még nyeretlen, mindösszesen két pontot gyűjtő Lombard Pápa látogatott a bajnoki címvédő DVSC-TEVA otthonába. A Debrecen a belga Bruges elleni Európa Liga-vereséggel (0-3) hangolt a találkozóra. A hajdúságiak azonban még nem adták fel a csoportkörbe jutás lehetőségét, hiszen eléggé tartalékos összeállításban futottak ki a pályára. Kondás Elemér vezetőedző – egy-két kivételtől eltekintve – azokat a játékosokat küldte pályára, akikre az EL-ben kevésbé számít kezdőként.

A nagy melegben gyors támadásváltással kezdődött a mérkőzés, két perc után mindkét kapu előtt adódott egy-egy lehetőség, de nem sikerült meglepni a kapusokat. Ezután a vendégek átadták a területet a hazaiaknak, akik rendre a szélekről próbálták feltörni a tömörülő pápai védelmet. A Debrecen veszélyes támadásokkal kísérletezett, de Szűcs Lajos magabiztosan állt a lábán, így távoli lövésekkel és beadásokkal sem sikerült meglepni a rutinos kapust. A hőség miatti ivószünet nem tett jót a mérkőzés iramának, nagyon leült a játék az első félidő közepén. Arszicsnak és Kulcsárnak adódott komolyabb lehetősége, de a kapusok ezúttal is a helyükön voltak, így gólnélküli döntetlennel vonultak a félidei szünetre a csapatok.

A második játékrészre frissítették támadósorukat a hazaiak: a középpályán Lucas helyére Szakály Péter érkezett, Kulcsár Tamást pedig a góllövőlista éllovasa, a tavalyi NB I-es gólkirály Coulibaly váltotta. A játék képe nem változott a mérkőzés első feléhez képest; a Debrecen egymás után vezette a támadásokat, míg a Pápa kontrákkal próbálkozott érvényesülni a jól visszazáró hazai védők szorításában. A második félidő közepétől teljes egykapuzásba kezdett a DVSC, és Szakály révén gólra váltotta nyomasztó fölényét. A találat után visszavett a tempóból a címvédő, de továbbra is mezőnyfölény jellemezte a játékát. A lefújásig már nem változott az eredmény, így a Debrecen a második helyre lépett fel a tabellán.

– Egy nagyon jól megszervezett csapat ellen sikerült begyűjteni a három pontot – kezdte értékelését a Debreceni Labdarúgó Akadémia igazgatója, a DVSC korábbi vezetőedzője, Herczeg András, a Rangadó.hu szakértője. – A pápaiak három belső védővel álltak fel, és a szélső védők, illetve a három belső középpályás is jól mozgott együtt a többiekkel, így elég nehéz dolga volt a Debrecennek a védelem feltörésében. Az első félidőben nem is sikerült megtalálni a vendégek játékának ellenszerét. A félidei cserék azonban jól sikerültek, Coulibaly és Szakály beállásával felpörgött a csapat, még inkább a Debrecen támadójátéka dominált. Ez végül Szakály révén góllá is érett, megérdemelten nyertek a hazaiak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik