Élő Magyar foci

Óriási izgalmak után jutott EL-csoportkörbe a Fradi

Mindent vagy semmit – ez lehetett a mottója az FTC Suduva elleni EL-visszavágójának, ahol a főtáblára jutás volt a tét. Az első meccsen a Fradira az első tíz percben kétszer is ráhozta a frászt a litván ellenfél, aztán a magyar csapat fokozatosan átvette a játék irányítását, de meglehetősen impotens volt támadásban.

Óvatos duhaj volt a Fradi Litvániában
Hiába a négyszer értékesebb keret, a jobb egyéni képességek, a Ferencváros láthatóan tartott a Suduvától az EL-selejtező rájátszásának első meccsén. Elemzés.

Szerhij Rebrov, a Fradi ukrán edzője nagyon morcos volt az első meccs után, aztán a hétvégi bajnokin, a Puskás Akadémia ellen felküldte a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat, akik belefutottak egy csúnya, 4-1-es zakóba.

Kihívták a szurkolók a Fradi csapatkapitányát a felcsúti vereség után
Lovrencsics Gergő csak csere volt, de csapatkapitányként neki kellett a tábor elé állnia.

A visszavágón Rebrov ismét elővette a Litvániában fellépő brigádot, mindössze egyetlen változás történt, a szlovák Michal Skvarka helyett Varga Roland került be a kezdőbe. A vendégek is egy helyen cseréltek, a középpályán a brazil Renan Oliveirát a montenegrói Jovan Cadenovic váltotta.

Nem rohanta le az ellenfelét a Fradi a meccs elején, a Suduva azonban letámadással próbálta megzavarni a hazaiak labdakihoztalát, és ez be is jött, Dvali és Heister bénázása után Verbickas szerzett úgy gólt, hogy a lövése egy védőn is megpattant, így Dibusznak nem lehetett esélye.

Próbált felpörögni  az FTC, de sem lendület, sem ötlet nem volt a támadásokban, a Suduva meg ugyanúgy felhúzta a falat a kapuja elé, mint odahaza. Aztán a tavalyi norvégi gólkirály, Boli mozgott be a védők mögé, Tokmactól remek labdát kapott, a Suduva kapusa elütötte, a jogos büntetőt pedig Varga gurította be.

A gól megtanítja futballozni a csapatot, tartja az ordas közhely, és most is így lett, a Fradi hirtelen elkezdett nyomni, és ez az első félidő hosszabbításában érett góllá, Zubkov beadása után Boli gyönyörű mozdulattal, sarokkal húzta be a labdát.

A Suduva megnyomta a második félidő elejét, és rá is tudta erőltetni az akaratát a Fradira, így nem volt annyira meglepő, hogy jött az egyenlítés, Topcagic előzte meg Blazicot a rövid saroknál, aztán a kapu bal oldalába pörgetett.

Döbbent csend fogadta a gólt, aztán Tokmac tett róla, hogy ismét legyen minek örülni, szépen lőtte ki a jobb alsót, bár a Suduva kapusa kicsit lassan vetődött.

A hajrában a Fradi többször is eldönthette volna a meccset, Tokmacnak, Zubkovnak és Bolinak is volt nagy helyzete, végül Szihnyevics egy jogtalanul megítélt büntetőből (Zubkovval szemben a 16-oson kívül szabálytalankodtak, ha egyáltalán volt fault), mindent eldöntött.

A lényeg az eredmény, a 4-2-es győzelemmel az FTC ott van az EL 48 főtáblás csapata között.

Megvannak a kalapok, a Fradi van a rangsor legvégén
Igazi sztárcsapatokat is kaphat a magyar bajnok.

Európa Liga, playoff, visszavágó:

FTC – Suduva (litván) 4-2 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 567 néző
v.:  Guida (olasz)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko, 71.), Haratin – Zubkov, Varga R. (Isael, 68.), Tokmac – F. Boli (Szihnyevics, 80.)
Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Verbickas (E. Jankauskas, 71.), Cadjenovic, Matulevicius (Vezevicius, 88.) – Topcagic, Tadic (Golubickas, 46.).
gól: Varga R. (36., 11-esből), Boli (45+1.), Tokmac (66.), Szihnyevics (90+6., 11-esből), illetve Verbickas (11.), Topcagic (63.)
sárga lap: Heister (4.), Sigér (34.), illetve Kardum (35.), Kerla (43.), Svrljuga (90+5.)
továbbjutott: az FTC, 4-2-es összesítéssel

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Óriási izgalmak voltak, de megcsinálta a Fradi

4-2-re győzött az FTC a Suduva ellen, és ezzel ott lesz az EL csoportkörében.

Jobban kezdett a Suduva, egy hatalmas védelmi hiba után Verbickas szerzett vezetést a litvánoknak. A Fradi nehezen vette fel a tempót, de aztán Boli büntetőt harcolt ki, amit a Skvarka helyére bekerülő Varga értékesített. Az első félidő hosszabbításában összejött a vezetőgól is, Zubkov beadását Boli húzta be sarokkal.

A Suduva bátrán kezdte a második félidőt, és nem volt meglepő, hogy Topcagic révén egyenlíteni tudott. Három perccel később azonban már 3-2 volt az állás, Tokmac lőtte ki a jobb alsót 20 méterről. A végén a Fradi többször is eldönthette volna a meccset, ezt végül Szihnyevics tette meg egy büntetővel a hosszabbítás legvégén.

Irány Európa!

Vége, 4-2-es összesítéssel továbbment a Fradi. Irány az EL-csoportkör!90%

Büntető a Fradinak!

Zubkovnak csúsztak oda, kívül volt, ha egyáltalán szabálytalanság volt, de az olasz bíró megadta.

Ez sem ment be

Szihnyevics kapott jó labdát, kényelmesen átvette, de a jobb felső mellé tüzelt.

Még négy perc

Ennyit kell kihúznia a Fradinak az EL-csoportkörhöz.

Pont a kapusba

Zubkov vett mellre egy beadást, aztán egyből tüzelt, de ezt könnyen fogta a Suduva kapusa.

Izgalmas lesz a vége

Pedig el lehetett volna már dönteni ezt a meccset. Nincs mese, bekkelni kell!

Az utolsó Fradi-csere

Szihnyevics szállt be a végére a görcs miatt a lábát kissé húzó Boli helyére.

Hány helyzet kell még?

A tűzzel játszik a Fradik, most Boli szerezhette volna meg a nyugalmat adó negyedik gólt, de elég rosszul célzott, Kardum lábbal védeni tudott.

Három Fradi-ziccer is kimaradt

Előbb Tokmac húzott a kapura, de túl közel került a kapushoz, aki védeni tudott, a kipattanóval Zubkov bármit csinálhatott volna, le is vehette volna, de inkább fejelt, kár volt. Aztán egy perccel később Isael verekedte el magát helyzetig, de a lövését blokkolták.

Tokmac góljával 3-2!

Nem sokáig állt jobban a litván csapat, Tokmac vitte keresztbe a labdát a 16-os előtt, majd 21 méterről lőtt, Kadrum pedig kicsit mellényúlt. 3-2!

3-1 helyett 2-2! :(

Egy jobboldali beadás Topcagic érkezett, és Blazicot eltolva a rövid sarokba lőtt. 2-2, ezzel megint a litvánok állnak jobban.

Minden eldőlhetett volna

Sigér szerzett egy labdát, Zsubkov balos csavarása azonban a lécen csattant. Pedig de szép gól lett volna! És milyen fontos!

Most nyom a Suduva

Hogy a Fradi állt ennyire vissza, vagy a litvánok tényleg ennyire rá tudják erőltetni az akaratukat a magyar csapatra, az jó kérdés, de nem lenne baj, ha kicsit kiszabadulna az FTC.

Vajon a letámadásra miért nem készült fel a Fradi?

Már az első félidőben is meglepte a litván csapat a magyar bajnokot ezzel, sőt, gólt is szerzett belőle. Nyilván most elővették hátrányban is, erre a Fradi megint hátul passzolgatva borzolja az idegeket.

Olvasói sztorik