Nemzetközi foci

Megvannak a kalapok, a Fradi van a rangsor legvégén

A magyar bajnok az utolsó az EL-csoportkör rangsorában.

A Ferencvárosi TC kvalifikálta magát az Európa Liga-csoportkörbe, melynek sorsolását pénteken 13 órától készíti el az európai szövetség (UEFA).

Óriási izgalmak után jutott EL-csoportkörbe a Fradi
A Suduva vezetett, de a Fradi kétszer is felállt kiesést érő helyzetből, és ezzel készülhet a csoportkörre.

A sorsolást megelőzően a csapatokat négy kalapba sorolták, s nem meglepetés, hogy a Fradi az utolsóba került: 3.500 UEFA-ponttal az utolsó a 48 csapatos rangsorban, holtversenyben a kolozsvári CFR-rel.

Kubatov: Rebrovot nem azért hoztuk ide, hogy nice guy legyen
Az elnöknek már a sorsoláson jár az esze, és azt mondja, csomó dolguk van még, bajnokságot és kupát nyerni, valamint helytállni az EL-ben.

Minden kalapból egy-egy együttes kerül a négycsapatos csoportokba – az első kalapból akár a Sevilla, az Arsenal, a Porto, az AS Roma vagy éppen a Manchester United is ellenfélül jöhet.

A pénteki sorsolás kalapbeosztása

1. kalap: Sevilla (spanyol), Arsenal (angol), Porto (portugál), AS Roma (olasz), Manchester United (angol), Dinamo Kijev (ukrán), Besiktas (török), Basel (svájci), Sporting CP (portugál), CSZKA Moszkva (orosz), VfL Wolfsburg (német), Lazio (olasz)
2. kalap: PSV Eindhoven (holland), FK Krasznodar (orosz), Celtic (skót), Köbenhavn (dán), Braga (portugál), Gent (belga), Borussia Mönchengladbach (német), Young Boys (svájci), FK Asztana (kazah), Ludogorec (bolgár), APÓEL (ciprusi), Eintracht Frankfurt (német)
3. kalap: Saint-Étienne (francia), Qarabag (azeri), Feyenoord (holland), Getafe (spanyol), Espanyol (spanyol), Malmö (svéd), Partizan (szerb), Standard Liége (belga), Wolverhampton (angol), Rennes (francia), Rosenborg (norvég), Istanbul Basaksehir (török)
4. kalap: AZ Alkmaar (holland), Vitória Guimaraes (portugál), Trabzonspor (török), Olekszandrija (ukrán), Dudelange (luxemburgi), LASK (osztrák), Wolfsberger AC (osztrák), Slovan Bratislava (szlovák), Lugano (svájci), Rangers (skót), CFR Cluj (román), Ferencvárosi TC

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik