Magyar foci

Kubatov: Rebrovot nem azért hoztuk ide, hogy nice guy legyen

Végre egy sima meccs

– kezdte az értékelést egy poénnal Kubatov Gábor, az FTC elnöke, miután a futballcsapat a Suduva elleni 4-2-es győzelemmel bejutott az Európa Liga csoporkörébe.

Aztán gyorsan hozzátette, az egész nap nehéz volt, mert 7-8 éve beszélnek arról, hogy a klubnak itt a helye és szeretnék megmutatni magukat Európában.

“Jó érzés, hogy most sikerült, kár, hogy nem jött össze egy vagy két évvel ezelőtt, mert akkor is azt éreztem, hogy érettek vagyunk rá. Kevésszer esik a siker az ember ölébe, és a futball nagy tanulsága, hogy a nagy tetteket ritkán lehet sima meccsen végrehajtani. Sok mindent lehet tanulni a labdarúgásból

– mondta a láthatóan meghatódott Kubatov.

Az elnök megemlítette, hogy Szerhij Rebrov érkezése óta 11 játékos került a Fradihoz, és az edző személye, valamint az általa játszatott szisztéma is kellett a mostani sikerhez.

“Néha ez nem a legszebb futballt hozzá, de mégis egy hatékony dolog. A nemzetközi meccseinken csak egyetlen vereségünk volt, még ha az nagyon fájó is volt, de ez komoly teljesítmény, hogy így sikerült lehozni a selejtezőket. A Fradinál van egy mondás, küzdeni mindig, feladni soha, itt állunk és csináljuk, amíg kell”.

Óriási izgalmak után jutott EL-csoportkörbe a Fradi
A Suduva vezetett, de a Fradi kétszer is felállt kiesést érő helyzetből, és ezzel készülhet a csoportkörre.

Kubatov azt mondta, Európában az idei év a tapasztalatszerzésről szól majd, de közben koncentrálniuk kell a bajnokságra is, az elnök szerint egyenesen meg kell nyerniük,

mert a bajnoki ágról sokkal könnyebb bejutni a csoportkörbe, hiszen nem mindegy, hogy a litván Suduva vagy a német Frankfurt az ellenfél.

“A Fradinál a második helyet nem jegyzi senki. Bajnokságot kéne nyernünk, meg kellene állni a helyünket az EL-ben, a Magyar Kupát is el kéne hódítani, szóval van egy csomó dolgunk. Van még néhány nap az átigazolási időszakból, az a szakmai stáb döntése lesz, hogy a felkínált játékosokból hozunk-e valakit. Rebrovot nem azért hoztuk ide, hogy nice guy legyen, hanem az eredményességet vártuk tőle. És amit most bemutattunk, az egy eredményes játék volt, nagyon büszke vagyok rá, és arra is, hogy ide tudtuk hozni. De van még lépés hátra, kell még erősíteni ezen a csapaton, hogy Európában is jegyezzék”

– fejtegette Kubatov, aki hozzátette, nem fog nagyon ünnepelni, mert már a sorsoláson jár az esze, hogy kit kap majd a csapat.

Európa Liga, playoff, visszavágó:

FTC – Suduva (litván) 4-2 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 567 néző
v.:  Guida (olasz)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko, 71.), Haratin – Zubkov, Varga R. (Isael, 68.), Tokmac – F. Boli (Szihnyevics, 80.)
Suduva: Kardum – Svrljuga, Karla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Verbickas (E. Jankauskas, 71.), Cadjenovic, Matulevicius (Vezevicius, 88.) – Topcagic, Tadic (Golubickas, 46.).
gól: Varga R. (36., 11-esből), Boli (45+1.), Tokmac (66.), Szihnyevics (90+6., 11-esből), illetve Verbickas (11.), Topcagic (63.)
sárga lap: Heister (4.), Sigér (34.), illetve Kardum (35.), Kerla (43.), Svrljuga (90+5.)
továbbjutott: az FTC, 4-2-es összesítéssel

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Olvasói sztorik