Magyar foci

Rengeteg pénze múlik Rebrovnak azon, hogy csoportkörbe viszi-e a Fradit

Kubatov Gábor klubelnök elmondta, az FTC vezetőedzője jelenleg kevesebbet keres, mint elődje, Thomas Doll.

Kubatov Gábor klubelnök szerint a 2018–2019-es szezon aranyévnek nevezhető a Ferencváros történetében, mert az egyesület négy csapata is magyar bajnok lett, a férfi vízilabdázók ráadásul a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódították.

Azt mondják, hogy a Ferencvárosnak talán ilyen sikeres éve még sosem volt, márpedig ha ez így van, akkor nyilván ez egy aranyévnek nevezhető, mert ennyi érmet szerezni, ilyen diadalokon túllenni, ennyi bajnokságot megnyerni, az nem kis teljesítmény

– mondta az FTC-t 2011 februárja óta irányító sportvezető a klub honlapjának adott szezonzáró interjúban.

A zöld-fehéreknél a férfi és a női labdarúgók is az NB I élén zártak, akárcsak a férfi jégkorongozók, illetve a férfi vízilabdázók. Utóbbiak ráadásul mindent megnyertek, mivel az OB I és a BL mellett a Magyar Kupában, valamint a hazai Szuperkupában is a legjobbnak bizonyultak.

Jön a BL-sorsolás: ezeket a csapatokat kaphatja a Fradi
Holnap derült ki, ki lesz az ellenfél.

Kubatov a bajnokcsapatokra külön is kitért. A férfi labdarúgók 30. bajnoki címe kapcsán megemlítette, hogy Thomas Dolltól nehéz szívvel vált meg, de nagyon bízik az őt váltó Szerhij Rebrovban, aki kemény ember, viszont most már azok is elismerik, akik nehezebben barátkoztak meg vele. Az edzőváltást azzal indokolta az elnök, hogy Doll-lal nem érezte az átütő nemzetközi szereplés lehetőségét.

– A mi fejünkben az van, hogy csoportkört fogunk játszani, nemcsak szeretnénk, hanem akarunk – jelentette ki határozottan Kubatov, aki szerint Dollban ez a hit nem volt elég erős, míg Rebrovban mindez megvan. A szerződése is erről árulkodik, mivel jelenleg kevesebbet keres mint elődje, ám ha csoportkörbe juttatja a csapatot valamelyik sorozatban, akkor a mostaninál sokkal többet fog kapni.

A női labdarúgóknál a türelem volt a siker egyik záloga. Kubatov emlékeztetett rá, hogy Dörnyei Balázs vezetőedzőtől a tavalyi és a tavaly előtti elveszített döntők ellenére nem vonták meg a bizalmat, idén pedig megszerezte a csapat a bajnoki címet. Az elnök szerint a további fejlődéshez az a legfontosabb, hogy a tréner számára biztosítsák a nyugalmat, a megfelelő hátteret a munkához.

Kiemelt kép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik