Élő Magyar foci

Óriási izgalmak után jutott EL-csoportkörbe a Fradi

Mindent vagy semmit – ez lehetett a mottója az FTC Suduva elleni EL-visszavágójának, ahol a főtáblára jutás volt a tét. Az első meccsen a Fradira az első tíz percben kétszer is ráhozta a frászt a litván ellenfél, aztán a magyar csapat fokozatosan átvette a játék irányítását, de meglehetősen impotens volt támadásban.

Óvatos duhaj volt a Fradi Litvániában
Hiába a négyszer értékesebb keret, a jobb egyéni képességek, a Ferencváros láthatóan tartott a Suduvától az EL-selejtező rájátszásának első meccsén. Elemzés.

Szerhij Rebrov, a Fradi ukrán edzője nagyon morcos volt az első meccs után, aztán a hétvégi bajnokin, a Puskás Akadémia ellen felküldte a kevesebb lehetőséget kapó játékosokat, akik belefutottak egy csúnya, 4-1-es zakóba.

Kihívták a szurkolók a Fradi csapatkapitányát a felcsúti vereség után
Lovrencsics Gergő csak csere volt, de csapatkapitányként neki kellett a tábor elé állnia.

A visszavágón Rebrov ismét elővette a Litvániában fellépő brigádot, mindössze egyetlen változás történt, a szlovák Michal Skvarka helyett Varga Roland került be a kezdőbe. A vendégek is egy helyen cseréltek, a középpályán a brazil Renan Oliveirát a montenegrói Jovan Cadenovic váltotta.

Nem rohanta le az ellenfelét a Fradi a meccs elején, a Suduva azonban letámadással próbálta megzavarni a hazaiak labdakihoztalát, és ez be is jött, Dvali és Heister bénázása után Verbickas szerzett úgy gólt, hogy a lövése egy védőn is megpattant, így Dibusznak nem lehetett esélye.

Próbált felpörögni  az FTC, de sem lendület, sem ötlet nem volt a támadásokban, a Suduva meg ugyanúgy felhúzta a falat a kapuja elé, mint odahaza. Aztán a tavalyi norvégi gólkirály, Boli mozgott be a védők mögé, Tokmactól remek labdát kapott, a Suduva kapusa elütötte, a jogos büntetőt pedig Varga gurította be.

A gól megtanítja futballozni a csapatot, tartja az ordas közhely, és most is így lett, a Fradi hirtelen elkezdett nyomni, és ez az első félidő hosszabbításában érett góllá, Zubkov beadása után Boli gyönyörű mozdulattal, sarokkal húzta be a labdát.

A Suduva megnyomta a második félidő elejét, és rá is tudta erőltetni az akaratát a Fradira, így nem volt annyira meglepő, hogy jött az egyenlítés, Topcagic előzte meg Blazicot a rövid saroknál, aztán a kapu bal oldalába pörgetett.

Döbbent csend fogadta a gólt, aztán Tokmac tett róla, hogy ismét legyen minek örülni, szépen lőtte ki a jobb alsót, bár a Suduva kapusa kicsit lassan vetődött.

A hajrában a Fradi többször is eldönthette volna a meccset, Tokmacnak, Zubkovnak és Bolinak is volt nagy helyzete, végül Szihnyevics egy jogtalanul megítélt büntetőből (Zubkovval szemben a 16-oson kívül szabálytalankodtak, ha egyáltalán volt fault), mindent eldöntött.

A lényeg az eredmény, a 4-2-es győzelemmel az FTC ott van az EL 48 főtáblás csapata között.

Megvannak a kalapok, a Fradi van a rangsor legvégén
Igazi sztárcsapatokat is kaphat a magyar bajnok.

Európa Liga, playoff, visszavágó:

FTC – Suduva (litván) 4-2 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, 18 567 néző
v.:  Guida (olasz)
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Sigér (Ihnatenko, 71.), Haratin – Zubkov, Varga R. (Isael, 68.), Tokmac – F. Boli (Szihnyevics, 80.)
Suduva: Kardum – Svrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Zivanovic – Verbickas (E. Jankauskas, 71.), Cadjenovic, Matulevicius (Vezevicius, 88.) – Topcagic, Tadic (Golubickas, 46.).
gól: Varga R. (36., 11-esből), Boli (45+1.), Tokmac (66.), Szihnyevics (90+6., 11-esből), illetve Verbickas (11.), Topcagic (63.)
sárga lap: Heister (4.), Sigér (34.), illetve Kardum (35.), Kerla (43.), Svrljuga (90+5.)
továbbjutott: az FTC, 4-2-es összesítéssel

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

És akkor most mit választ Rebrov?

Visszaáll a Fradi, és hagyja jönni a litvánokat, vagy az edző ráküldi a csapatot az ellenfélre, hogy el lehessen dönteni a párharcot? Nemsokára megtudjuk.

Megfordította a Fradi!

Már a hosszabbításban jártunk, amikor Zubkov a jobb oldalon ment el, a beadását pedig Boli pörgette a kapuba, a gólhoz a jobb kapufa segítsége is kellett.

Hát ez nem Haratin műfaja

Pedig Zubkov megmentette a labdát, amit sikerült lekészíteni Haratinnak, de az ukrán védekező középpályás borzalmasan találta el, így odalett a lehetőség, pedig ez is helyzet volt.

Varga akár duplázhatott is volna!

Tokmac addig kevergetett, amíg Vargát találta meg, aki talán túl lazán akarta a bal sarokba csavarni a labdát, amire a kapus odaért.

Varga egyenlít!

A remek labdával kiugró Bolit ütötte el a litvánok kapusa, aki ezt megúszta egy sárgával. A tizenegyest Varga gurította a kapuba. 1-1!

Végre valami

Varga beadása nagyon jól nézett ki, ám Zubkov már nem tudott fejelni, mentették előle a védők.

Dibusz!!!

A jobbhátvéd Svrljuga beadása veszélyesen csapódott le, Dibusz azonban kitolta a léc alól, és bár Lovrencsics nem tudott felszabadítani, az akciót lezáró gyenge lövést sikerült blokkolni.

Fütyül az egész stadion

A Fradi középcsatára, Boli ugyanis földre került olyan 22-23 méterre a Suduva kapujától, az olasz bíró azonban nem fújt semmit. A visszajátszás alapján igaza is volt, ennek ellenére a magyar drukkerek fütyültek rendesen, aztán utalást tettek Guida szexuális beállítottságára is.

Ezt most megúszta a Fradi

Két szögletet rúgott a Suduva egymás után, a másodiknál Tadic fejelt, Dvaliban elakadt a labda, majd Dibusz bátor vetődéssel felszedte, mielőtt egy vendégjátékos odaér.

Ez miért nem szöglet?

Varga beadása után Tokmac nem érte el fejjel a labdát, Hladikról pedig szögletre pattant, az olasz bírónál mégis kirúgás következett. Hiba.

Fel van adva a lecke

Két gólt kell lőnie a Fradinak, látva az élő falat a litvánok kapuja előtt, ez nagyon nehéz feladat lehet. De saját magát hozta ilyen kellemetlen helyzetbe az FTC, meg kell oldani.

Miért kell hátul passzolgatni?!

Heister és Dvali teljesen feleslegesen járatta a labdát a 16-os környékén, persze ettől még nem kellett volna eladni, de a litvánok megmutatták, miért is jutottak el idáig, az első lehetőséget egyből kíméletlenül kihasználták.

Vezetnek a litvánok!

Egy eladott labdára Verbickas csapott le, a lövése pedig egy védőn megpattanva került a magyar kapuba. Baj van, 0-1!

Az első veszélyes Suduva-akció

Tadic beadása után Zubkov tisztázott fejjel. Mivel a litvánok erősen a pontrúgásoknál, így nem baj, hogy szöglet helyett bedobás lett a vége.

Szöglet már volt, de kontra és sárga lett belőle

Varga Roland a pontrúgásoknál jól jöhet, ám az első szögletet a litván védelem hatástalanította. Majd indult a Suduva-kontra, amit Heister állított meg egy taktikai szabálytalansággal, és az olasz bíró túl szigorúan egy sárgát osztott ki a német bekknek.

Elindult a meccs

A Fradi a szokásos zöld-fehér mezben lépett pályára, a litvánok fehérben lesznek. A harcban a fehér a megadás színe, de ez nagyon nehéz lesz.

Feladni soha!

A Fradi-ultrák ezúttal egységesen zöldbe öltöztek, és ahogy eddig az összes idei hazai kupameccsen, most is egy bokszos képet pakoltak a hatalmas molinóra, amit kezdés előtt kihúztak a lelátón. A Sylvester Stallone által megformált bokszoló, Rocky Balboa arcképe mellett a Feladni soha felirat szerepelt a molinón.

Skvarka ki-, Varga bekerült

Egy helyen változtatott Szerhij Rebrov a Fradi kezdőjén. A vendégeknél a montenegrói Cadenovic az új fiú.

Olvasói sztorik