Hírek

Vigyázz! Kész! Tűz!

Kampány a lelátó varázsáért: a Szurkolói Iroda tűzbe hozná a stadionokat a pirotechnika legalizálásával.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Elérkezett az idő, hogy a szurkolói szervezetek minél szélesebb körben jelezzék, a labdarúgó-mérkőzések egyik leglátványosabb hangulatfokozó kelléke a pirotechnika alkalmazása.

Jelenleg szigorú törvényi szabályozás akadályozza meg a látványos görögtüzes, vagy színes füstökkel végrehajtott bemutatókat. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándor ígéretet tett a Szurkolói Irodának, hogy egyeztetéseket kezdeményez a belügyminiszterrel a lehetőségek bővítésével kapcsolatban.

Ezt az alkalmat megragadva az iroda arra kéri a klubcsapatok tulajdonosait, vezetőit, hogy támogassák az ügyet, hátha közösen elérhetik a legális, látványos, és biztonságos pirotechnika alkalmazásának lehetőségét.

„Álljunk ki közösen – szurkolók, klubok, MLSZ – a biztonságos pirotechnika alkalmazása mellett, és érjük el együtt, hogy a szurkolók, felelősségteljesen használhassanak bizonyos termékeket a lelátókon! Egyben kérjük a média képviselőit is, hogy adjanak teret a kezdeményezésünknek, hiszen nem a szurkolói rendbontások eszköze a pirotechnika, hanem a labdarúgó-mérkőzések látogatottságának növelése, a gyönyörű látványok által” – áll a Szurkolói Iroda közleményében.