Hírek

Bükkábrányban vendégeskedik a ZTE

Több zalaegerszegi kulcsjátékos is otthon maradt, de így is kötelező a továbbjutás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ZTE FC labdarúgóira hétközi meccs és hosszú út vár, de a túra első felét már letudták: a csapat kedden indult el Bükkábrányba, ahol Magyar Kupa-mérkőzést játszik szerdán 12.30-tól – írja a Zalai Hírlap.

A Magyar Kupában a harmadik fordulót rendezik, és a mezőny tagjai a legjobb 16 közé igyekeznek. Köztük a ZTE FC is, amely kedden kelt útra, és Bükkábrány felé nagyjából félúton, a fővárosban töltötte az éjszakát. A zalaiak bíznak benne, hogy a hazafelé vezető hosszú út sem lesz szomorú. Egyértelműen a továbbjutást jelölték meg célként az NB III-as ellenféllel szemben, bár több kulcsjátékos is otthon maradt. Preisinger Sándor vezetőedző szerint így sem lesz vékony a csapat.

– Azt gondolom, hogy például Szalai, Simonfalvi, Pavicsevics, vagy éppen Grbics nélkül is tovább kell jutnunk – mondta a szakember a keddi indulást követően. – Több játékos is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, ezért sem akartam kockáztatni a pályára lépésüket. Elvégre nekünk közben már gondolnunk kell a szombati, Csákvár elleni idegenbeli bajnokira is, amely nagyon fontos lesz. De ugyanígy a Magyar Kupa-találkozó is, éppen ezért feltérképeztük a Bükkábrány játékát.

A ZTE FC kapujába visszatér Vlaszák Géza, hiszen Safet Jahicsot a második fordulójában, Petőházán kiállították. Ami az ellenfelet illeti, a Bükkábrány az NB III Mátra-csoportban a középmezőnyhöz tartozik. A Magyar Kupa előző körében csoporttársát, a Nagybátonyi SC-t búcsúztatta (2-1), s ha a ZTE FC nem akar hibázni, csak megfelelő hozzáállással érheti el célját. A Kaposvár keddi esete például figyelmeztető lehet: a somogyiak a Diósgyőr szombati legyőzése után kedden az NB III-as Dunaújváros-Pálhalma csapatától kaptak ki (1-0) a kupában. A továbbjutás a Bükkábrány – ZTE mérkőzésen is egy találkozón dől el.

Olvasói sztorik