Vereséggel zárták a Regionális Bajnokságot

A magyar U20-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett a horvátoktól Kaposváron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Regionális Bajnokság utolsó fordulójában a magyar csapat akarata érvényesült az első félidőben, és már a 12. percben megszerezte a vezetést. Zamostny Balázs egy jó ütemű kiugratás után lefutotta védőjét, majd 13 méterről a jobb sarokba helyezett, a horvát kapus csak hozzáérni tudott a labdához – tudósít az MLSZ honlapja.

A folytatásban is a magyar válogatott irányított, a horvátok egy-két távoli lövéssel veszélyeztettek, Jova Levente azonban hiba nélkül tette a dolgát. A második félidő váratlan, és a hazaiak számára meglehetősen peches horvát góllal kezdődött, egy szöglet után a megpattanó labda elgurult a lábak között, és a hálóban kötött ki. A gól után a horvátok átvették az irányítást, a mieink ritkán jutottak el a vendégkapuig, igaz, az ellenfél mezőnyfölénye sem párosult nagyobb helyzetekkel.

A 75. percben mégis vezetéshez jutott a horvát csapat, és ezúttal is szerencsétlen körülmények között került a magyar kapuba a labda: egy jobb oldali akció végén a védők nem tudtak felszabadítani, egy magyar lábról került a labda Mario Babics elé került, ő pedig közelről nem hibázott. A magyar válogatott a hajrában mindent megtett az egyenlítés érdekében, de a horvát csapat magabiztosan őrizte előnyét, és 2-1-re megnyerte az összecsapást.

A magyar U20-válogatottunk egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel zárta a Regionális Bajnokság küzdelmeit.

– Hasonló volt a forgatókönyv, mint az elmúlt néhány találkozón, ezúttal is jól játszottunk és vezettünk az első félidőben, a szünet után azonban az ellenfél átvette az irányítást – mondta Róth Antal, szövetségi edző. – Ebben a periódusban már nem tudtunk párharcokat nyerni, szinte két öngólt rúgtunk, hiszen mindkét találat jókora hibák után esett. Ma azzal volt erősebb ez a horvát csapat, hogy hibákra kényszerített bennünket, egyben megmutatta, hogy nem véletlenül nyerte meg a Regionális Bajnokságot.

A magyar válogatott összeállítása:
Jova – Baráth, Izing, Kelemen D. (Otigba, a szünetben), Farkas N. – Skriba (Gyurján, 70.), Windecker (Tölgyesi, 63.), Szakály A. – Zamostny (Bacsa, 63.), Batizi-Pócsi (Vernes, a szünetben), Ugrai (Nagy J., 77.)