Hírek

A szünet után fordítottak a szerbek

A magyar U20-válogatott Szabadkán 2-1-re kikapott Szerbiától a Regionális Bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a magyar válogatottnak két óriási lehetősége volt, előbb a nyolcadik percben egy bedobást követően Zamostny Balázs csúsztatta a labdát Ugrai Roland elé, akinek nyolcméteres lövése után egy védő a gólvonal közeléből tisztázott – tudósít az MLSZ honlapja.

A következő veszélyes akció végén középkezdéshez készülhettek a hazaiak, a 21. percben Radó András vezette keresztbe a labdát a tizenhatos előterében, remek ütemben játszott Ugraihoz, aki 17 méterről, nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A magyarok előtt a folytatásban is alakultak ki kisebb helyzetek, elsősorban kontrák végén sikerült eljutniuk a szerb kapuig, míg Jova Leventének kirúgások elvégzésén kívül semmilyen feladata nem volt az első félidőben.

Dejan Govedarica szövetségi edző érthetően nem volt elégedett csapata játékával, a szünetben hármas cserével igyekezett frissíteni együttesét. A szerbek szerkezetátalakítással is próbálkoztak, és sikerült is átvenniük az irányítást. Az 58. percben Jova hatalmas bravúrt mutatott be, a hárítása utáni ismétlést követően Jagodics Márk a gólvonalról vágta ki a labdát.

A hatvanadik percben egyenlítettek a szerbek, Derics egy beívelés után megelőzte védőjét, és 11 méterről fejelt a magyar kapuba. A következő időszakban a magyar védelem kiválóan állta a szerb rohamokat, ám a 88. percben egy védelmi megingást kihasználva Drazsics közelről a kapunkba passzolt, beállítva a 2-1-es végeredményt.

– Hatalmas különbség volt a két félidő között, az első játékrészben veszélyesebben futballoztunk ellenfelünknél, és megérdemelten szereztünk vezetést. A fordulás után azonban visszaesett a teljesítményünk, ami tanulságos és elgondolkodtató a játékosok versenyeztetésének gyakorisága és színvonala szempontjából – nyilatkozta a lefújás után Róth Antal.

Regionális U20-bajnokság
Szerbia–Magyarország 2-1 (0-1)
Szabadka
Magyarország: Jova – Baráth, Izing, Jagodics, Farkas N. – Windecker, Szakály A. – Skriba (Batizi-Pócsi, 55.), Radó (Czár, 55.), Ugrai (Vernes, 71.) – Zamostny (Volent, 71.). Szövetségi edző: Róth Antal
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik