Hírek

A horvátok ellen a Regionális Bajnokságban

A magyar U20-válogatott kedden, Kaposváron fejezi be a sorozat küzdelmeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Róth Antal vezette U20-válogatott kedden, 17 órától Kaposváron fogadja Horvátországot a Regionális Bajnokság utolsó fordulójában. A mieink eddigi öt meccsükön öt pontot szereztek, és ha győzni tudnak a jelenlegi éllovas horvátok ellen, akár a második helyet is megszerezhetik a csoportban. A két csapat őszi meccsét a házigazda horvátok nyerték 1-0-ra.

Róth Antal keretében ezúttal egy légiós is helyet kapott, Otigba Kenneth a holland Heerenveentől érkezett haza a meccsre, rajta kívül az újpesti Nagy János, és az U19-válogatott kapusa, Abu Attila számít újoncnak az U20-as keretben. A játékosok vasárnap délután találkoztak Telkiben, a hétfői programban két edzés szerepelt.

– A tavasz során nagyon kevés volt a nemzetközi játéknap, ezért Otigba Kennethet, a csapat egyetlen külföldi játékosát nem tudtuk megnézni, az utolsó fellépésre azonban sikerült megegyezni a klubjával – mondta az MLSZ honlapján Róth Antal, szövetségi edző. – Kíváncsian várom, hogy milyen teljesítményt nyújt, mert régen láttam utoljára a korosztályos csapatban. Az eredmények pozitív alakulása esetén a második helyen is zárhatjuk a sorozatot, de ettől függetlenül is fontos a találkozó, mert az ilyen mérkőzésekből mérhető le igazán, hogy hol jár jelenleg a csapat, és miben kell még fejlődnünk ahhoz, hogy nemzetközi szinten minél jobban megálljuk a helyünket.

A válogatott kerete

Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Abu Attila (DPASE)
Védők: Baráth Botond (Honvéd), Izing Martin (Tatabánya), Kelemen Dávid (MTK), Otigba Kenneth (Heerenveen, holland), Farkas Norbert (Videoton-PFLA), Nagy János (Újpest)
Középpályások: Szakály Attila (Haladás), Windecker József (Győr), Tölgyesi Viktor (Kecskemét), Skriba Máté (Haladás), Vernes Richárd (Honvéd), Gyurján Bence (Haladás), Batizi-Pócsi Balázs (Nyíregyháza)
Támadók: Zamostny Balázs (Újpest), Ugrai Roland (Haladás), Bacsa Patrik (Diósgyőr)

Olvasói sztorik