Hírek

Egygólos győzelem a szerbek ellen

A magyar teremlabdarúgó-válogatott fegyelmezett, precíz játékkal 1-0-ra legyőzte Szerbiát a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Világbajnoki pótselejtező, 1. mérkőzés
Magyarország – Szerbia 1-0 (0-0)
Gyöngyös, 1000 néző. Játékvezetők: Sabanov (orosz), Birkett (angol)
Magyarország: Balázs Z. – Németh P., Dávid R., Dróth Z., Gyurcsányi. Csere: Reveland (kapus), Tóth Sz., Nagy T., Sámson, Trencsényi, Lovas, Rábl. Szövetségi kapitány: Frank Tamás
Szerbia: Akszentijevics – Janjics, Prsics, Bojovics, Rajcsevics. Csere: Antonics (kapus), Zsivanovics, Milosavac, Pavicsevics, Lazics, Kocsics, Djordjevics. Szövetségi kapitány: Aca Kovacsevics
Gólszerző: Lovas (35.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Frank Tamás szövetségi edző a párharc első felvonása előtt elismerte: az idei Európa-bajnokságon jól szereplő szerb válogatott számít a továbbjutás esélyesének, de csapatunknak reális esélye lehet a bravúrra, amennyiben mindkét meccsen fegyelmezetten, taktikusan játszanak játékosaink – írja az MLSZ honlapja.

A teltházas, nagyszerű hangulatú gyöngyösi mérkőzésen a csapat teljesítette Frank Tamás kérését, végig szervezetten, fegyelmezetten játszott, elsősorban védekezésben nyújtott kimagasló teljesítményt. Az első félidőben a magyarok akarata érvényesült a pályán, aktívabbak voltak a vendégeknél, miközben védekezésben koncentráltan, pontosan tették a dolgukat.

A meccs első helyzetét a tízedik percben alakították ki a hazaiak, Gyurcsányi Zsolt lépett ki egy jó ütemű passzal, egy az egyben vezethette kapura a labdát, de a lövés pillanatában az egyik visszazáró szerb védőnek sikerült felszabadítania. A magyar kapuban Balázs Zoltánnak egy nagy védést kellett bemutatnia az első húsz percben, és a félidő végén már érezhető volt, hogy megfogható a szerb csapat.

A fordulás után nem sokat változott a játék képe, mindkét csapat megőrizte szervezettségét, így ritkán kerültek veszélybe a kapuk. A 31. percben Dróth Zoltán kapáslövését reflexmozdulattal védte a szerb kapus, a 35. percben azonban már ő sem segíthetett: egy labdaszerzést követően gyors kontrát indított a magyar válogatott, négy passzból végigvitte a labdát a pályán, majd a végletekig kijátszott akció végén Lovas Norbert talált a kapuba.

A szerbek a hajrában nagy erőkkel támadtak, de mindhiába, a mieink koncentrációja nem lankadt, végig megmaradt a hibátlan csapategység, és tökéletesen zárt a védelem. Az eredmény nem változott, Magyarország 1-0-ra nyert az első meccsen, vagyis minimális előnyből várhatja az április 8-i, belgrádi visszavágót.

– Elértük a célunkat, roppant értékes győzelmet arattunk – mondta a mérkőzés után Frank Tamás. – Ha arra gondolok, hogy amennyiben Szerbiában sikerül betalálnunk, akkor az ellenfélnek már legalább három gólt kell lőnie a továbbjutáshoz, akkor azt mondhatom, a mai napon jelesre vizsgáztunk. Ugyanakkor idézhető a megállapítás, hogy bár ezt a csatát megnyertük, a háborút még közel sem.

Olvasói sztorik