Futsal

Szerencse/játék

Ideiglenesen megoldódtak az Admiral-Haladás VSE teremlabdarúgóinak anyagi problémái.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban napvilágot látott a szomorú hír, miszerint a szombathelyi, élvonalbeli teremlabdarúgó-klub anyagi problémákkal küzd. A hírre dr. Czeglédy Csaba, a Human Operator Zrt. elnöke úgy reagált, hogy tőkeinjekcióval látta el az amúgy is szerény költségvetéssel dolgozó egyesületet. Ennek hatására a pénzügyi gondok ideiglenesen megoldódtak.

– Köszönjük szépen a segítséget, nagyon jókor érkezett, reméljük, hogy a jövőben újabb támogatók állnak a csapat mellé – fogalmazott Bokor Zsolt, a klub első embere.

Az NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában, hétfő este a címvédő Rába ETO lesz a szombathelyiek vendége – áll a klub sajtóanyagában. Az UEFA Futsal Cup idei kiírását veretlenül záró győriek ellen az előző bajnokságban nagy meglepetésre volt képes az Admiral, hiszen idegenben pontot rabolt az akkori újonc. Természetesen most is a kisalföldiek az esélyesek.

– A győriek bajnoki és nemzetközi eredménye is tiszteletre méltó. Mi azonban eddig messze nem állunk úgy az NB I-ben, ahogy elterveztük, azaz minden pontra szükségünk van – fogalmazott Horváth Levente, a szombathelyiek vezetőedzője. – Játékosaimnak fel kell venniük a harcot a parketten, és mindenkinek legalább százszázalékos teljesítményt kell nyújtania ahhoz, hogy esélyünk legyen a címvédő ellen. Sérült vagy eltiltott nincs a keretben, így a legerősebb összeállításunkban tudjuk megmutatni, mire is vagyunk képesek az ETO ellen. Bízom abban, hogy sokan jönnek bíztatni a mieinket, sok nézőt várok, és azt, hogy partiban legyünk a Győr ellen.

Ami a többi találkozót illeti, az Üllő FC Cső-Montage veszprémi vendégjátéka igazi alsóházi rangadónak ígérkezik, hiszen a tabella alján lévő két csapat találkozik. Papíron most van a legnagyobb esélye a Veszprémnek, hogy megszerezze első győzelmét, de ehhez lesz egy-két szavuk az edzőváltáson átesett vendégeknek is – áll a futsal-hungary.hu előzetesében.

A Colorspectrum Aramis a debrecenieket látja vendégül. Mindkét csapat győzelemmel abszolválta az előző fordulót, így magabiztosan tekinthet az összecsapás elé. A budaörsiek az összecsapás esélyesei, hiszen a nagyobb játékerő és a hazai pálya is mellettük szól, igaz legutóbb az otthoni környezetet nem sikerült érvényesíteniük, hiszen kikaptak a Gödöllőtől. A vendégek eddig idegenben még nem szereztek pontot, és most nagy bravúrra lenne szükségük, hogy ez a rossz sorozat megszakadjon.

A listavezető, és a mezőnyben egyedüliként veretlen Újszegedi TC számára hazai pályán kötelező a győzelem a Rubeola FC Csömör ellen. A két együttes a közelmúltban Magyar Kupa-meccsen már találkozott egymással, akkor sima UTC-siker született. A Berettyóújfalu a fővárosba látogat, hiszen a MAFC otthonában lép pályára. A műegyetemisták nincsenek jó passzban, ráadásul a remek formában lévő MVFC-t fogadják, amely zsinórban négy meccset nyert a közelmúltban, sőt idegenben veretlen, hiszen Győrben is győzni tudott.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 8. forduló (október 29. hétfő)

18.15: Admiral-Haladás VSE – Rába ETO

18.30: 1. FC Veszprém – Üllő FC Cső-Montage

18.30: Colorspectrum Aramis – DEAC Armada Futsal Club

19 óra: Újszegedi TC – Rubeola FC Csömör

20.15: MAFC-BME-Docler Akadémia – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

Szabadnapos: Gödöllői Bikák

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik