Futsal

A jó munkához idő kell

Berecz Zsolt számára a példamutatás és a DEAC Armada sikere fontosabb, mint a gólkirályi cím.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfő este megszerezte második győzelmét a DEAC Armada a teremlabdarúgó NB I alapszakaszában, miután 9-6-ra nyert hazai pályán az Admiral-Haladás VSE ellen. A debreceniek egyik legrutinosabb játékosa, a 38 éves Berecz Zsolt négyszer volt eredményes, ezzel megerősítette helyét a góllövőlista élén. Mivel a nyári időszakban nagy változások történtek a keretben, a rutinos játékos minden tapasztalatára szükség van. Berecz a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, neki kellett felvennie a vezérszerepet, így a hozzáállásával és az edzésmunkájával példát mutat a fiataloknak.

– Sima volt a hétfő esti meccs?
– Tulajdonképpen kötelező győzelem volt ez számunkra. Ránk fért a siker, nagyon kellett a további jó szereplés miatt. Most már csak az idegenbeli teljesítményünkön kell javítanunk.

– Nehezen indultak ebben az idényben, hiszen ez még csak a második győzelmük volt. Miért?
– Nagyon átalakult a keretünk nyáron, nagyjából tíz új játékos érkezett, többnyire fiatalok. A régiek közül maradt Szalánczi Zoltán, a kapusunk, meg én, illetve nemrég visszajött Fekete Viktor is, vele jelentősen erősödtünk. A bajnokság rajta előtt két héttel kezdtünk dolgozni ezzel a brigáddal, nem volt sok időnk, hogy összeszokjunk. Most már kezdünk összeállni, hétről hétre egyre jobbak leszünk. A fiatalok is kezdik felvenni azt a ritmust, ami az NB I-ben szükséges, bár még előfordulnak figyelmetlenségek, de azon dolgozunk, hogy ezeket kiküszöböljük.

– Az ön szerepe mennyiben változott a csapaton belül, hiszen a rutinjára nyilván még nagyobb szükség van.
– Harmincnyolc éves vagyok, és nekem az edzések nagyon sokat számítanak taktikailag és fizikailag is. Fontos, hogy gólokkal járuljak hozzá a csapat sikeréhez. Hogy gólkirály leszek-e, az számomra másodlagos, inkább a csapatunk jól szereplése a fontos. Több rutinos játékos távozott, ezért nekem kellett felvenni a vezérszerepet. Példát mutatok azzal, hogy maximális erőbedobással csinálom végig az edzést, és nem szórakozom el a feladatokat. Ha a meccsen megyek, küzdök, akkor mellém állnak, és próbálják azt a teljesítményt elérni, amit én. Még rutintalanok, de erőben ott vannak, bírnak futni. A jó munkához idő kell, remélem, jó után haladunk.

Olvasói sztorik